Потребно је много снаге

У вери и сазнању да је мој избор био по вољи Божијој, прихватио сам ово тешко бреме за које је потребно много снаге, личне али још више помоћи Светог архијерејског синода и Светог архијерејског сабора, изјавио партијарх српски Иринеј.

Његова Светост Патријарх српски господин Иринеј у интервјуу Информативно-издавачкој установи Српске православне цркве рекао је да је тешко бреме прихватио у вери и сазнању да је његов избор био по вољи Божијој.

Патријарх Иринеј каже да је потребно много снаге, личне али још више и помоћи оних који су најпозванији, а то је Свети архијерејски синод и Свети архијерејски сабор.

"Са вером и обећањем да та подршка неће изостати, ја сам се на крају ипак одлучио да прихватим избор и Богу хвала, првих десет дана је прошло у упознавању са људима, а делимично и са онима што ме чека у будућем раду", рекао је патријарх Иринеј.

"Сам избор одвијао се онако како сам и замишљао, у миру и у реду, супротно јавности која је балансирала вестима, наводно да ће избор бити врло критичан и ризичан, да ће извесни кругови у самој цркви доћи до изражаја, што никада није била моја претпоставка и што сам увек очекивао да ће то проћи у савршеном реду и миру", рекао је Иринеј.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи