Фејсбук "слави" шести рођендан

Након шест година рада, најпопуларнија друштвена мрежа "Фејсбук" има више од 350 милиона корисника, од којих је половина свакодневно активна. Процењује се да је вредност те друштвене мреже најмање 1,3 милијарди долара.

Најпопуларнији друштвени сервис на Интернету "Фејсбук" слави свој шести рођендан. Страница на којој данас готово сви имају профил и из које се створила фраза "ако није на 'фејсу', није се догодило", лансирана је 4. фебруара 2004. године.

Крајем године већ је имала преко милион активних корисника. Покретач целог пројекта је група студената са америчког универзитета Харварда предвођена Марком Цукербергером, који је данас директор "Фејсбука".

На шести рођендан, "Фејсбук" има више од 350 милиона активних корисника од којих се сваки дан половина "улогује" , а чак 35 милиона промени свој статус.

Више од 2,5 милијарде фотографија месечно заврши на страницама "Фејсбука", а недељно се профили корисника испуне са чак 3,5 милиона нових линкова, прича, блогова, вести.

Просечан корисник на "Фејсбуку" има 130 пријатеља, а сваки месец пошаље осам нових захтева за пријатељство.

"Сурфујући" тим друштвеним сервисом, просечан корисник, дневно проведе 55 минута.

Процењује се да је вредност најпопуларније друштвене мреже најмање 1,3 милијарде долара, а стручњаци тврде да тачну вредност није могуће израчунати.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи