Ђаци у клупама у понедељак

После зимског распуста, који је био продужен због новог грипа, у понедељак наставак првог полугодишта. Школа у Војводини почиње 15. јануара без паузе између првог и другог полугодишта. Министар Обрадовић најављује вакцинацију ђака.

После тронедељног зимског распуста и померања календара рада због ширења новог грипа, прво полугодиште за ученике основних и средњих школа у Србији биће настављено сутра и трајаће до 22. јануара.

"У школама у Војводини прво полугодиште трајаће до 15. јануара, на основу одлуке Покрајинског секретаријата за образовање, а уколико епидемиолози процене да нови грип није заустављен и да се и даље шири, Министарство просвете предузеће одговарајуће мере, укључујући и поновни прекид наставе", рекао је Обрадовић.

Због ширења новог грипа, јесењи и зимски распуст трајали су дуже, па деца треба да надокнаде неколико радних рада. У припреми је сажимање наставног плана и програма, како би ђаци током редовног трајања другог полугодишта могли да савладају изгубљене часове.

План за вакцинацију ђака

Министар просвете најавио је да је у припреми и план вакцинације школске деце, као и да радна група за праћење епидемије новог грипа припрема план вакцинације ђака у школским диспанзерима при домовима здравља и евентуално у образовним установама у којима постоје одговарајући услови.

У међувремену, директорима ће бити прослеђено упутство у вези са спровођењем вакцинације и са тим планом треба да буду упознати школски одбори, савети родитеља, рекао је Обрадовић, додајући да вакцинација деце подразумева сагласност родитеља.

"Уколико се деца буду вакцинисала у школском диспанзеру, то значи и организовање доласка и одласка, оправдање за тај дан, ако родитељ хоће, може да буде са својим дететом тог дана, а подразумева се и преглед пре саме вакцинације", објаснио је Обрадовић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи