Божићне честитке

Православним верницима Божић су честитали највиши државни функционери Србије, представници странака и верских заједница.

Председник државе Борис Тадић, премијер Мирко Цветковић и председница парламента Славица Ђукић Дејановић честитали су  Божић свештенству, монаштву и свим верницима који овај празник славе по Јулијанском календару.

"Желим да вам породична окупљања током празничних дана у домове унесу радост, љубав и мир, и да вам предстојећа година донесе много личне и породичне среће, здравља, успеха и напретка", наводи се у честитки премијера Србије.

Председница Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић честитала је Божић митрополиту црногорско-приморском Амфилохију, члановима Светог архијерејског Синода СПЦ, свештенству, монаштву и верницима који Христово рођење славе по јулијанском календару.

"Желим да вам празник Христовог рођења и предстојећа година донесу мир, љубав и радост у кругу породице и пријатеља, личну срећу, здравље и успех. Мир Божји, Христос се роди", навела је председница парламента.

Православним верницима Божић су честитали и министар вера Богољуб Шијаковић, градоначелник Београда Драган Ђилас, председник Скупштине града Београда Александар Антић, чланови СРС, председник Владе Војводине Бојан Пајтић.

Министар за Косово и Метохију Горан Богдановић честитао је Божић  верницима и свештенству епархије Рашко-призренске.

"Божић, симбол радости и живота, још једном треба да нас све подсети на важност међусобног уважавања, толеранције и поверења", рекао је Богдановић.

Председник Српске напредне странке Томислав Николић, који је унео бадњак у страначке просторије, пожелео је свим грађанима пуно среће, успеха и здравља и поручио да свако треба да учини што је у његовој моћи да људима у њиховом окружењу буде боље.

"СНС жели свим грађанима и верујућим људима да се мало окрену онима око себе, који можда немају довољно, онима који су тужнији и сиромашнији од њих, болеснима", рекао је Николић.

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница честитао је данас Божић чувару патријарашког трона митрополиту црногорско-приморском Амфилохију, епископима, свештенству, монаштву и свим верницима Српске православне цркве.

"У радосне божићне дане обнављају се вера и нада у истинске врлине, које су одувек биле темељ сваког напретка и успеха Србије", истиче Коштуница у честитки и додаје да се будућност се може градити само на правим вредностима, на правди, на поштовању других, али и
на самопоштовању и одбрани права српског народа и српске државе.

Председник Нове Србије Велимир Илић пожелео је свим грађанима Србије срећне божићне празнике.

"Божић у себи носи поруку разумевања и солидарности у овим тешким временима, али и веру и наду у боље сутра", наводи се у честитки Илића.

Честитке верских заједница.

Реис-л-улема из Србије Адем Зилкић честитао је свим православним верницима највећи верски празник Божић.

"У име Исламске заједнице Србије и у своје лично име честитам Вама, великодостојницима Српске православне цркве, свештенству, монаштву и свим православним верницима наступајући велики празник, желећи да га дочекате и обележите у радости и топлини искрене вере, молитве и наде за боље сутра свих нас у Србији", навео је Зилкић у честитки.

Божић је честитао и муфтија србијански Мухамед Јусуфспахић упутивши честитку митрополиту црногорско-приморском Амфилохију Радовићу, као и свим православним верницима.

"Поводом наступајућег великог хришћанског празника у има Мешихата србијанског Исламске заједнице Србије, те у своје лично име, упућујем Вама, велиодостојницима Српске православне цркве, свештенству, монаштву и свим православним верницима најискреније честитке, желећи да празник обележите у радости, миру и благостању", поручио је у честитки муфтија Јусуфспахић.

Загребачки надбискуп кардинал Јосип Бозанић упутио је божићне честитке свештенству, монаштву и верницима Српске православне цркве.

У божићној честитки упућеној митрополиту црногорско-приморском Амфилохију, као вршиоцу дужности патријарха СПЦ, Бозанић је пожелио да Христово рођење небеским светлом обасја и својим благословом обдари њега и сву СПЦ.

Принц Александар Карађорђевић, упутио је честитке испред породице Карађорђевић.

"Моја породица ми се придружује у најбољим жељама свим грађанима Србије за срећну и берићетну 2010. годину. Срећан вам Божић, Христос се роди", навео је Карарађорђевић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи