"Може и другачије" на РТС-у

Од 9. јануара на Првом програму РТС-а почиње емитовање нове кратке игране серије "Може и другачије". Главне улоге поверене Мињи Филиповић и Горану Султановићу.

На Првом програму Радио-телевизије Србије, од 9. јануара, суботом од 12.45 часова емитоваће се кратка играна серија "Може и другачије" у којој главне улоге играју Миња Филиповић и Горан Султановић.

Режисер Филип Чоловић рекао је да је серија "Може и другачије" покушај да се у 13 епизода покаже како не треба да се понашају чланови једне породице у решавању свакодневних проблема.

"Ми гледаоцима не дајемо решење, већ покушавамо да помогнемо да родитељи и деца обрате пажњу једни на друге и 'спусте лопту'. Мој задатак је да направим нешто питко и лако гледљиво. Серија је превасходно прављена за децу, али је потребније да је гледају одрасли", истакао је Чоловић.

Миња Филиповић је рекла да је основни циљ сваке 15-минутне епизоде да укаже гледаоцима да се у продици и односу са најближима "увек може и другачије".

Осим што је писала сценарио за серију, Филиповић игра и главну женску улоге - мајке и стуба породице са троје деце, док бригама опхрваног оца тумачи Горан Султановић.

У серији играју Срђан Јовановић, Јелена Ракочевић, Вукашин Николић, Бранка Петрић, Милица Милша и Бранислав Зеремски.

"Ова серија ме је научила да увидим грешке које сам правио у сопственој породици. Ово је прилика да погледамо сопствене животе, да уочимо грешке које смо правили и то признамо. Чини ми се да тако постајемо бољи људи", истакао је Султановић.

Стручни сарадник серије, психолог Данијела Југовић је истакла да је имала задатак да на основу сценарија Филиповићеве предложи неке интервенције о могућем решењу неспоразума и конфликата унутар једне породице.

"У договору са Мињом, одлучила сам да те интервенције буду лакше и прихватљиве, да људи разумеју да сви имамо у току дана проблеме, али и места за решавање проблема. Може се једноставним интервенцијама поново успоставити блискост и емоционала повезаност", рекла је Југовићева.

Насловну нумеру и музику за ову серију урадио је састав "С.А.Р.С.".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи