Мали: Никад нисмо били ближе изградњи метроа

Београдски парламент усвојио је буџет града са општинама за 2017. годину, који износи око 100,4 милијарди динара, од чега је 90,6 милијарди за градску касу, а 9,7 милијарде за градске општине. Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је да Београд никада није био ближи изградњи метроа, наводећи да ће се у 2017. години радити на завршетку пројекта и студије изводљивости.

У укупним средствима градске касе, приходи и примања буџета учествоваће са 90, 6 милијарди динара, пренета средства из претходне године чиниће 4,35 милијарди, док ће сопствени приходи установа из надлежности Града износити 1,08 милијарди динара. 

Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је да је буџетом за наредну годину предвиђено 122 милиона динара за субвенције и помоћ пољопривреди.

Говорећи о градском буџету за 2017. годину предвиђена je помоћ пољопривредницима за куповину механизације, за развој пчеларства и ратарства, за изградњу пластеника. 

Градоначелник Београда изјавио је да Београд никада није био ближи изградњи метроа, наводећи да ће се у 2017. години радити на завршетку пројекта и студије изводљивости.

Мали је рекао да се брзо очекује одлука о организацији Градске дирекције, како би се још више инвестирало у наредној години. 

Према његовим речима, следеће године се очекују радови и завршетак реконструкције Славије, Булевара ослобођења, Рузвелтове улице, такође ће се завршити пројекат повезивања Моста на Ади са Тошиним бунаром, а биће завршене и приступне саобраћајнице за станицу Прокоп.

Говорећи о инвестицијама, Мали каже да ће у 2017. години бити започети радови у блоку 42 за изградњу нове аутобуске станице, а радиће се и на завршетку пројекта и студије за изградњу метроа.

Наводећи да је ове године изграђено 109 километара нове водоводне мреже, Мали је истакао да ће се са тим наставити и наредне године.

"То су само инвестиције које ће град радити, ту не рачунам инвестиције које ћа радити градска предузећа, набавка 40 нових аутобуса, контејнер, нових камиона за зимску службу", рекао је градоначелник.

Како каже, неће се више инвестирати у "пропале пројекте", попут подземних контејнера, него у оно од чега грађани имају користи.

Када је реч о социјалним давањима, Мали је подсетио на то да је градска власт наследила дуг из 2013. године у износу од 14 милијарди динара, подсетивши на то да се због лошег планирања буџета дуговало трудницама и социјалним установама.

Мали је истакао да је градска управа ове године вратила последњих 4,6 милијарди динара дуга из области социјалне заштите.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи