Звуци валцера заменили предавања на ЕТФ-у

Eлектротехнички факултет Универзитета у Београду четрнаести пут организује Инжењерски бал. То је уједно добра прилика да се и дипломци и студенти из земље и иностранства сретну, обнове пријатељства, контакте или договоре о будућој сарадњи.

Свечана сала здања техничкох факултета. Звуци валцера заменили су предавања. Ту су и студенти, и професори и дипломци ЕТФ-а са свих континената, а који су дошли да празнике проведу у домовини.

Инжењери из дијаспоре обезбедили су и стипендије и награде за њабоље студенте и дипломске радове.

"Искреноно сам се баш надао с обзиром на конкуренцију", каже Војислав Глигоровски.

"Не могу да кажем да нисам прижељкивала. Лепо изненађење", истиче Јелена Тришовић.

Инжењер Милош Мандић живи у Енглеској и шести пут је на балу. Како каже, то је добра прилика да размени искуства и види драге пријатељ.

Инжењерски бал се одржава последње децембарске недеље већ четрнаест година, на иницијативу оних који живе у иностранству.

"Имамо алумни организацију, најбројнија је у Америци, и највећа донација је била за павиљон Рашовић", напомиње декан ЕТФ-а Зоран Јовановић.

Јелица Протић, в. д. председника БАФЕ, објашњава да има преко 20.000 дипломираних инжењера који већ три генерације долазе на балове да би се окупљали и дружили.

И овога пута за оне који нису могли да дођу, обезбеђен је пренос путем интернета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи