СНП: Подршка иницијативи да се парк у Београду назове по хору Александров

Српска народна партија је подржала иницијативу Министарства културе и информисања да парк код споменика цару Николају Другом у Београду, понесе име руског војног ансамбла "Александров", чији су чланови страдали у трагичној авионској несрећи изнад Црног мора.

Ансамбл "Александров" наступао је више пута у Србији и сваки пут је оставио снажан утисак на наш народ који је био задивљен њиховим извођењем традиционалних српских песама на српском језику. Овај ансамбл допринео је у огромној мери развоју културне сарадње и јачању пријатељства између српског и руског народа, истакао је председник СНП-а Ненад Поповић.

Зато хор "Александров", нагласио је Поповић, заслужује да му буде одата највиша почаст од стране српске државе и народа и да по том ансамблу буде назван један од централних паркова у главном граду Србије.

Очекујемо да ову иницијативу подрже све државне и градске институције које су надлежне за то да ова иницијатива у што краћем року буде реализована, навео је председник СНП у саопштењу.

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић изразио је најдубље саучешће породицама погинулих чланова руског хора "Александров" и рекао да Министарство културе предлаже да се, у знак сећања, парк испред споменика Цару Николају II Романову у Београду назове "Парк хора Александров".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи