Омбудсман покренуо поступак контроле због миграната остављених у шуми

Заштитник грађана Саша Јанковић каже да је покренуо поступак контроле у вези с медијским наводима о покушају илегалне депортације седморо миграната који су остављени у шуми у близини бугарске границе.

Саша Јанковић је рекао новинарима у Београду рекао да је још јуче наложио покретање поступка контроле како би се утврдило да ли је заиста дошло до покушаја илегалне депоратције и да ли су у то умешани државни органи, "или неки од државних органа".

Према његовим речима, поступак илегалне депортације је супротан и домаћим и међународним законима и конвенцијама и неопходно је утврдити шта се заиста догодило.

Јанковић је рекао и да не жели да прејудицира исход поступка, додавши да ће бити утврђено шта се заиста десило и да ће о томе јавност бити обавештена.

Поједини београдски медији пренели су пре три дана да су мигрантима били одузети исправни папири о намери да траже азил у Србији и да су изведени из аутобуса и превезени до шуме у близини границе с Бугарском.

Према наводима представника београдског Инфо парка, који се брине о мигрантима, поједини ажурни полицајци из Сурдулице су успели да их лоцирају и спасу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи