Генерал Јелић нови командант Заједничких снага војске и полиције

Нови командант Заједничких снага војске и полиције ће, на основу Овлашћења председника Републике, од данас бити бригадни генерал Миле Јелић, командант 3. бригаде Копнене војске.

Примопредаја дужности команданта Заједничких снага обављена је у Нишу, саопштило је Министарство одбране.

Заједничке снаге Војске Србије и МУП ангажоване су на обезбеђењу државне границе од 22. јула 2016. године.

Применом различитих метода обезбеђења државне границе, Заједничке снаге су откриле више од 17.500 миграната који су покушали илегално да пређу државну границу док је у прихватне центре широм Србије смештено 1.150 мигранта, истиче се у саопштењу.

У више координираних акција, заједно са надлежним полицијским управама, Заједничке снаге ухватиле су 112 кријумчара који су покушали путничким аутомобилима, комби возилима и пешке, илегално да превезу више од 1.000 миграната на север наше земље.

Како се наводи, због промене дела миграторних кретања и новог пута илегалног преласка државних граница и кријумчарења људи, Заједничке снаге образовале су нови Сектор "Г" у чијој надлежности је спречавање илегалних прелазака и кријумчарења људи на делу државне границе према Републици Црној Гори.

У саопштењу се подсећа да је од формирања Заједничких снага њима руководио генерал-мајор Желимир Глишовић, заменик команданта Копнене војске.

Генерал Глишовић је руководио радом Команде заједничких снага која у свом саставу има представнике релевантних државних органа и командовао Заједничким снагама војске и полиције у захтевној ситуацији, обезбеђујући 464 километра границе ка Бугарској и Македонији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи