Формирани тимови за подршку породицама настрадалих у Житишту

Поводом трагичног догађаја у Житишту формирана су четири мобилна стручна тима за пружање психо-социјалне подршке породицама свих настрадалих.

Тимови за пружање психо-социјалне подршке, који су почели са радом 2. јула, састављени су од стручњака центара за социјални рад, првенствено психолога, а по потреби и од стручњака из других ресора, пре свега из области здравствене заштите.

Тим за пружање психо-социјалне подршке, психолог Центра и дечији неуропсихијатар из Опште болнице у Зрењанину обишли су малолетног Н. З. и разговарали са дететом, као и са најближим сродницима.

Мобилни тимови су данас обишли још неколико породица настрадалих, а у наредних неколико дана обићиће и преостале породице.

Ови стручњаци на терену пружају психолошку подршку, а по потреби укључују услуге здравствене заштите, као и неопходну материјалну помоћ, истиче се у саопштењу Министарства за рад.

Тимовe су формирали Центар за социјални рад Житиште, у сарадњи са Центром за социјални рад Зрењанин, по налогу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

Министарство за рад је саопштило да је на састанку у просторијама општине Житиште, одржаном 2. јула, на којем је донета одлука о формирању мобилних тимова, присуствовао и ресорни министар Александар Вулин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи