Појачане мере безбедности уочи протеста у Косовској Митровици

Поводом најављеног окупљања Албанаца у јужном делу Косовске Митровице у близини моста на Ибру, у северном делу Косовске Митровице појачане су мере безбедности и повећан је број полицајаца.

Регионални шеф оперативе косовске полиције Жељко Бојић изјавио је да је Регионална дирекција полиције Митровица Север предузела све мере и радње у складу са оперативном наредбом из главне дирекције полиције из Приштине.

Када је реч о зони одговорности Регионалне дирекције полиције Митровица Север, повећане су мере безбедности, повећан је број полицајаца и ангажовани су и припадници специјалне јединице у циљу превентивног деловања”, рекао је Бојић Танјугу.

Албански медији пренели су да је за данас најављено окупљање Албанаца у јужном делу Косовске Митровице уз мост на реци Ибар, против подизања споменика Цару Лазару и изградње повратничког насеља "Сунчана долина"”.

Организатори су саопштењем позвали позвали житеље Митровице и Косова на миран протест.

Најављено је да ће протест бити одржан на главном мосту на реци Ибар, у 16 часова.

Против протеста огласила се владајућа Демократска партија Косова, у којој сматрају да не би требало да се протестује, јер организатори протеста нису познати.

Председник огранка ДПК-а у Митровици Авни Кастрати рекао је на конференцији за новинаре да је Митровица град са многим проблемима и да је потребно да се грађани удруже у таквим случајевима, преноси портал Вериу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи