Стање повређених након трагедије у Житишту

У четири здравствена центра тренутно је збринуто 16 пацијената који су повређени у ноћашњој трагедији у Житишту, изјавио је министар здравља Златибор Лончар приликом обиласка повређених у Клиничком центру Војводине.

Министар здравља Златибор Лончар обишао је повређене у пуцњави у кафићу у Житишту код Зрењанина, када је мушкарац убио своју супругу и још четири особе, а 22 ранио.

"Девет пацијената се налази у Зрењанину, два у Београду, три овде у Новом Саду и два у Каменици. Укупно је 16 пацијената који су задржани на болничком лечењу", прецизирао је министар.

Говорећи о њиховом стању, Лончар је рекао да је обишао повређене у Ургентном центру Клиничког центра Србије и да је реч о два млађа пацијента који имају изузетно озбиљне повреде кичме.

У Зрењанину има девет пацијената који су ван животне опасности, рекао је Лончар.

"У Клиничком центру Војводине смо обишли три пацијента од којих је једна девојка у изузетно озбиљном стању. Она је већ оперисана и наставља се даља дијагностика, односно стабилизовање њеног стања", рекао је Лончар додавши да је могуће да ће она имати још једну операцију.
Према његовим речима, остала два пацијента су стабилно.

У Сремској Каменици налазе се још два пацијента и управо се завршава операција једног од њих, додао је Лончар.

"Апелујем на све да извуку поуку из овог што се десило и да виде како непромишљени потези могу да доведу до несагледивих последица, не само за појединце него и за породице и читаво друштво, последице које не можемо да исправимо никако и да то увек имају на уму", поручио је Лончар.

Ноћашња трагедија узнемирила је Житиште у којем се одржавао традиционални "Пиле фест". Општина је отказала фестивал, а од сутра почиње тродневна жалост у целом Средњебанатском округу.

И општина и Покрајинска влада обећале су помоћ породицама страдалих, а у оквиру Полицијске станице у Житишту обезбеђен је тим за психолошку подршку коме се могу обратити сви који имају потребу за тим.

Полиција претпоставља да је мотив убиства љубомора, а министар Небојша Стефановић рекао је да је нападач пуцао из илегалног оружја. Истакао је да ништа није указивало на опасност од овакве трагедије, имајући у виду да Златић није имао полицијски досије.

У међувремену реаговало је и Координационо тело за родну равноправност које је затражило од полиције да појача контролу наоружања у поседу грађана.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи