Министарство: Све информације о изградњи Коридора 11 транспарентне

Сви подаци о извођачима и подизвођачима радова на изградњи Коридора 11 транспарентни су и доступни јавности, што ће бити пракса и убудуће, имајући у виду велики значај овог пројекта за јавност, а посебно за грађане који имају имовину на траси ауто-пута, саопштио је кабинет министарке грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре.

Поводом писма које је повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, у којем указује на нетранспарентност података у вези са изградњом ауто-пута Е763, како се наводи у саопштењу, минстарство е обавестило Родољуба Шабића да је надлежност Министарства да прати реализације закључених уговора и пројектних задатака, док су инвеститор и главни извођач, који бирају подизвођаче, дужни да ове податке учине доступним.

"Обавештавамо вас је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у могућности да објављује податке о извођачима и подизвођачима само за деонице на којима наступа као уговорна страна, а што је случај са деоницама Обреновац-Уб и Лајковац-Љиг, док је на деоници Љиг-Прељина, која је такође у изградњи, инвеститор предузеће Коридори Србије", наводи се у одговору Поверенику.

У писму се подсећа и да је Министарство одржало низ јавних презентација у општинама кроз које пролази ауто-пут управо како би се грађани благовремено информисали о траси Коридора 11 и могли да искористе све законске могућности да заштите своје интересе, било да је реч о изградњи приступних саобраћајница, експропријацији земљишта или неком другом питању, наводи Кабинет потпредседнице Владе.

"Наглашавамо да смо и до сада, у случајевима када је Министарству упућен захтев за приступ подацима од јавног значаја у вези са изградњом Коридора 11, доставлхали одговор са свим траженим подацима, поштујући законске рокове", закључује се у одговору Поверенику за информације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи