Донација Карађорђевића у Грачаници поводом Видовдана

Принц Александар Карађорђевић и његова супруга Катарина присуствовали су Светој архијерејској литургији у манастиру Грачаница, након чега су поделили играчке деци окупљeној у порти манастира и уручили народној кухињи "Мајка девет Југовића" донацију у виду брашна и тестенине.

Литургији у задужбини српског средњовековног краља Милутина коју је служио епископ рашко-призренски Теодосије су присуствовали заменик премијера Косова Бранимир Стојановић и председник општине Грачаница Владета Костић.

Принцеза Катарина посетила је и Општу болницу у Грачаници како би увидела које су потребе ове здравствене установе и са каквим се проблемима суочавају, не би ли им у што краћем року помогла, саопштила је Канцеларија принца Карађорђевића.

Принчевски пар је потом присуствовао помену косовским јунацима на Газиместану, где је принц Александар положио венац.

Принц је честитао Видовдан, важан верски и национални празник којим се обележава сећање на пале јунаке на Косову и Метохији.

"Наша је дужност да вам помогнемо колико год можемо, јер док вама не буде боље, ни Србији неће бити боље", рекао је принц.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи