Врање дочекало 7.000 ђака на Школској олимпијади

Званично су отворене 10. Олимпијске спортске игре ученика, на којима ће учествовати око 7.000 ученика основних и средњих школа. На свечаном отварању пламен су на бину у центру града донели ученици из Врања, где је и запаљен школски олимпијски пламен.

Бакљу су улицама Врања носили најбољи спортисти, а Ђорђу је припала част да запали олимпијски пламен.

"Велика је част што сам запалио пламен, сигуран сам да такву прилику ретко ко има", каже Ђорђе Стошић из Врања.

Олимпијада је отворена вечерас, а неки спортски сусрети су већ одржани, и медаље подељене.

"Такмичили смо се и на светском првенству у Француској, а радујем се што смо овде и даћемо све од себе да победимо", каже Катарина Зец из Београда.

Игре је отворио министар за спорт и омладину Вања Удовичић, рекавши да порука која мора да се пошаље јесте да су свих 7.000 учесника већ победници и да је свако дете које је узело учешће само по себи победник.

"Они већ носе ону најзначајнију медаљу а то је поштовање противника, поштовање саиграча, начин на који побеђујете и начин на који губите. Зато мислим да сва ова деца овде данас постају бољи људи"“, рекао је Удовичић.

Шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Давенпорт је рекао да је "чуо да је ово највећи спортски догађај у Србији ове године".

"Врло сам поносан што је ЕУ подржала финансијски и на други начин ову иницијативу. Ми смо већ 2008. и 2012.године подржавали овакве догађаје. Причао сам са учесницима и врањским волонтерима и јако ми је драго што је све добро организовано"“, оценио је Давенпорт.

Пре званичног отварања школска Олимпијска бакља прошла је кроз 24 града.

На свечаном отварању пламен су на бину у центру града донели ученици из Врања, где је и запаљен школски олимпијски пламен. Након отварања приређен је велики ватромет. Олимпијске спортске игре ученика биће завршене 15.маја.

За 10. Школску олимпијаду у Врању су уређене спортске сале и терени на отвореном. Одржавање игара помогли су Влада Србије, ЕУ и град Врање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару