Зрењанин уочи војне параде

Централна манифестација поводом војне параде одржаће се у Зрењанину у присуству највишег државног и војног врха Србије и страних делегација. Очекује се да ће свечаност посматрати велики број грађана. Много њих пратило је и завршне припреме.

Неуобичајена слика у центру Зрењанина недељом. За велику свечаност спремни су и гости и домаћини. Град је просто живнуо и двадесеттрогодишња Андреа Јуванин једна је од бројних угоститеља који ових дана имају пуне руке посла.

"Не памтим када је било оволико људи генерално, поготово недељом пре подне што је незапамћено и јако ми је драго што је баш ова манифестација у нашем граду", каже Андреа.

Наводи да је велика посећеност града и да је промет нагло порастао.

На свечаности у Зрењанину учествоваће више од 1.300 припадника Војске Србије, град ће надлетати авиони и хеликоптери, на реци Бегеј усидрени су бродови Речне флотиле, а на главном зрењанинском тргу је већ представљен део наоружања.

У припреми свечаности ангажована је локална самоуправа и сва зрењанинска јавна предузећа.

"У потпуности смо задовљни Зрењанином као градом и свим људима овде који су више него предусетљиви, изашли су у сусрет свим нашим захтевима. Зрењанин је диван град и овај трг заиста омогућава да се у потпуности прикажемо грађанима", каже капетан корвете Јован Кривокапић, портпарол Министарства одбране и Војске Србије.

Начелник Средњобанатског управног округа Душан Шијан каже да му је драго што су коментари позитивни и да су били убеђени да ће ово наићи на позитивне коментаре, јер је, како истиче, Војска Србије институција која има највеће поверење у нашем народу.

Свечаност у Зрењанину поводом Дана победе којом је обједињена и прослава Дана Војске Србије почиње у понедељак у подне уз директан пренос на Радио-телевизији Србије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару