Телеграми саучешћа поводом смрти муфтије Јусуфспахића

Државни врх Србије упутио је телеграме саучешћа породици данас преминулог муфтије Хамдије Јусуфспахића и Ријасету Исламске заједнице Србије.

Председник Томислав Николић у телеграму истиче да се опраштамо од изузетног човека који је волео земљу и посветио живот истинском разумевању и заједништву свих људи, без разлике у вери и нацији.

"Памтићемо га као особу која је у сваком најпре видела и препознавала човека. Била ми је част што сам познавао вашег оца који ми је у нашим честим разговорима поверавао своје мудре мисли", навео је Николић у телеграму саучешћа породици муфтије Јусуфспахића.

И председник Владе Србије Александар Вучић упутио је саучешће породици и Ријасету Исламске заједнице Србије поводом смрти Јусуфспахића.

"Преминуо је велики пријатељ Србије, који је и у најтежим тренуцима упућивао поруке мира, које су враћале наду у боље сутра и у неопходност заједничког живота"”, навео је премијер, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Поводом смрти муфтије Хамдије Јусуфспахића, министар рударства и енергетике Александар Антић у своје име и у име Министарства изјавио је саучешће породици и верницима.

"Лично познанство са муфтијом Хамдијом Јусуфспахићем и усудићу се рећи пријатељство, било је за мене и остало једно од најзначајнијих у мојој политичкој биографији. Као истакнути верски лидер муслиманске заједнице у Београду, муфтија Хамдија Јусуфспахић знао је да изненади својом анализом и посматрањем односа у друштву и међу људима, иако је као верски поглавар био веома духован и скорман човек", истакао је Антић у саопштењу.

И председница Скупштине Србије Маја Гојковић упутила је телеграм саучешћа.

"У име Народне скупштине Републике Србије и лично име изражавам саучешће породици и Ријасету Исламске заједнице Србије. Муфтија Хамдија Јусуфспахић остаће упамћен као изузетна личност, човек који је био посвећен ширењу толеранције, разумевања и уважавања межу људима. Молим вас примите изразе најдубљег саучешћа", наводи се у телеграму саучешћа Маје Гојковић, саопштила је Народна скупштина.

Градоначелник Београда Синиша Мали и председник Скупштине града Никола Никодијевић у своје и у име грађана Београда изјавили су саучешће породици и верницима поводом смрти муфтије Хамдије Јусуфспахића, почасног врховног поглавара реису-л -улему Исламске заједнице Србије.

"Муфтија Хамдија Јусуфспахић је био истакнути верски лидер муслиманске заједнице у Београду, изузетна личност великог формата, коме су се сви дивили на благој речи, широком познавању стварности и од кога су тражили савет и речи водиље. Град Београд је имао то задовољство и велику срећу да се током дугог низа година на челу муслиманске заједнице у Београду налазила таква личност као што је муфтија Хамдија Јусуфспахић", наводи се у саучешћу, саопштио је Беоинфо.

Почасни Реис-ул-улема и дугогодишњи муфтија београдски Хамдија Јусуфспахић, преминуо је данас поподне у Београду, саопштио је ријасет Исламске заједнице Србије.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару