Николић: Србија је оаза за добре људе

Председник Србије Томислав Николић поручио је, на пријему који је поводом ускршњих празника приредио београдски надбискуп Станислав Хочевар, да би хришћани требало да нађу слогу.

"Можда раније нисмо били толико блиски, али би требало то да постанемо, да нађемо слогу, јер они људи који верују у Бога не могу да буду лоши"“, рекао је Николић, а саопштила је Прес служба председника.

Председник Николић је поручио и да је "Србија оаза за добре људе".

У Србији, како је истакао, нема лоших људи који би могли да поремете живот својих суграђана из било ког разлога, а посебно што верују другачије.

"Дошло је време да ми који верујемо у Бога погледамо у очи и кажемо да ли смо све урадили да спречимо зло које нам се припрема, зло у којима људи прогањају оне који верују у другу цркву, другачије верују у Бога, зло које долази од људи који и онима са којима су у вери не опраштају што нису баш исти као они", навео је председник Србије.

Каже да Ускрс треба дочекивати са великом радошћу, али и стрепњом и зебњом, јер је то знак да свако зна своје место, мерило, вредност.

"Само је Исус могао да се подигне, јер је једини он могао да живи без греха, само је он према нама и строг и добар, а ми немамо права да будемо строги, већ имамо права и обавезу да будемо добри", рекао је Николић.

Истакао је и да је Ускрс највећи празник за све људе који верују у Бога, а да је веровање у васкрсење Христово веровање да није човек најјачи на свету, да нико није довољно силан и високо да не би могао да падне.

"Из тог пада не може да се подигне, могао је само Исус Христ. Показао нам је свима да треба веровати", рекао је Николић и Хочевару и свим грађанима који славе Ускрс пожелео срећу и успех, католичкој заједници напредак, а Србији да уме да помогне напредак сваког свог грађанина, свакој религији и сваког припадника те религије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару