Честитке за Ускрс

Поводом Ускрса бројни званичници упутили су ускршње честитке надбискупу београдском Станиславу Хочевару, свештенству и свим верницима католичке вероисповести.

Председник Србије Томислав Николић упутио је честитку београдском надбискупу Станиславу Хочевару и грађанима Србије који Ускрс славе по грегоријанском календару, уз искрене жеље да празник проведу у миру и љубави.

"Желим Вама и свим верницима католичке вероисповести, срећан празник Христовог ускрснућа. Нека се радост Ускрса усели у срца свих који славе победу живота над смрћу и да у временима искушења, какво је данашње, тријумфују хришћанске врлине мира, љубави, и толеранције", пише у честитки.

Председник такође констатује да сви људи добре воље, који живе мислећи и чинећи добро својим ближњима и својим суседима, могу искусити пуноћу и сагледати смисао живота.  

Председница Народне скупштине Маја Гојковић честитала је Ускрс свим грађанима Србије који овај хришћански празник славе по Грегоријанском календару.

"У име Народне скупштине Републике Србије и своје име честитам грађанима предстојећи велики хришћански празник у нади да ће подсетити на хришћанске вредности мира, љубави, толеранције и разумевања. Свим грађанима који славе празник желим да Ускрс у домове унесе радост и благостање", наводи се у честитки.

Владина Канцеларија за Косово и Метохију упутила је данас ускршњу честитку беогадском надбискупу Станиславу Хочевару и призренском бискупу Доди Ђерђију.

"Преузвишени, Вама, свештенству и свим верницима римокатоличке вероисповести, посебно католицима на Косову и Метохији, у име Канцеларије за Косово и Метохију и своје име, честитам највећи хришћански празник Ускрс - Мир Васкрслога са свима нама!", истиче се у честитки директора Канцеларије Марка Ђурића.

Како се напомиње, Србија ових дана, сећајући се својих жртава, слави у хришћанском духу победу живота над смрћу и постојања над непостојањем, упућујући свима поруке мира.

Канцеларија подсећа да се у предстојећим данима универзалних хришћанских вредности посвећених миру, разумевању, љубави и поштовању и учинимо све да нам празнична радост буде чиста и потпуна, како би истински сведочили Христовом васкрсењу. 

Градоначелник Београда Синиша Мали честитао је Ускрс београдском надбискупу и митрополиту Станиславу Хочевару, свештенству, као и свим верницима који овај празник славе по Грегоријанском календару.

"У име Града Београда и у своје лично име, честитам вам овај велики хришћански празник. Желим вам да овај дан обележите у духу мира, праштања и љубави. Данас, у време великих изазова, празници нас подсећају да вера оплемењује и пружа наду за бољитак. Надам се да ћете радост Ускрса поделити са својом породицом и најмилијима", наводи се у честитки градоначелника. 

И председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић упутио је честитку поводом Ускрса.

"У име Скупштине града и у своје лично име честитам вама и свим верницима који славе Ускрс по Грегоријанском календару највећи хришћански празник - Васкрсење сина Божјег. Уверен сам да ће Ускрс, празник наде и симбол вере, сваком човеку дати прави смисао живота, напредак и благостање. Нека вам Ускрс у домове донесе добро здравље, љубав, солидарност и снагу. Искрено верујем да ћемо заједно, узајамним разумевањем и уважавањем, уз Божју помоћ, пребродити све недаће и живети у миру и слози", наводи се у честитки Никодијевића.

Председник одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Мехо Омеровић такође је честитао Ускрс свим верницима који овај празник славе по Грегоријанском календару. 

"Поводом великог католичког благдана Ускрса, Вама, вашем свешенству и свим грађанима Србије католичке вероисповести упућујем искрене честитке са жељом да Ускрс проведете у добром здрављу и расположењу у кругу својих најмилијих. Овај празник који је симбол победе живота над смрћу, правде над неправдом, љубави над мржњом нека свима нама буде путоказ у свему што радимо", наводи се у честитки.

И председник општине Грачаница Владета Костић упутио је честитку свим верницима који сутра славе празник Христовог васкрсења по Грегоријанском календару. 

"У име општине Грачаница и у своје лично име, свим грађанима који славе Ускрс по Грегоријанском календару, упућујем најсрдачније честитке. Желим да овај хришћански празник прославите у духовном и свеопштем миру, разумевању и толеранцији, међу родбином, пријатељима и комшијама", наводи се у честитки. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару