Управни одбор Народног позоришта поднео оставку

Пошто ни годину дана по окончању конкурса није именован нови управник Народног позоришта, Управни одбор те институције културе поднео је оставку.

Чланови Управног одбора не желе да својим даљим радом дају легитимитет незаконитом стању у ком се налази Народно позориште, наводи се у званичном саопштењу.

"Услед незаинтересованости Владе Србије за поштовање законитости рада Народног позоришта, једне од најзначајнијих институција културе у Србији, а не желећи да учествује у урушавању ове институције, комплетан Управни одбор поднео је оставку", наводи се у саопштењу.

Управни одбор Народног позоришта у Београду је у марту 2015. године реализовао конкурс за управника Народног позоришта, и о резултатима тог конкурса обавестио Министарство и Владу.

Како наводе, годину дана касније управник још није постављен, иако је претходном вршиоцу дужности мандат истекао још у октобру 2014. године.

"Влада и Министарство нису Управном одбору, запосленима у Народном позоришту, нити широј јавности, дали објашњење зашто то није учињено, и зашто подржавају незаконито стање које, према стручној процени Управног одбора, доводи до системског урушавања ове важне институције", наводи се у саопштењу.

Додају да је 12. октобра прошле године Управни одбор обуставио свој рад, како би, кажу, још једном указали на дуготрајно нелегално стање у вези са управом те институције културе. 

Тада је одлучено да Управни одбор не заседа, и да својим даљим радом не даје легитимитет том незаконитом стању, а како се ни пет месеци касније стање није променило, Управни одбор је донео одлуку да поднесе оставку. 

Управни одбор је, наводе, упутио допис премијеру Александру Вучићу 31. августа прошле године, али до данас нису добили одговор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару