Понуде хотелијера испред безбедности?

Грчка је, традиционално, омиљена дестинација за одмор српских туриста. Безбедносне прилике у Турској и Тунису иду јој на руку, па је ове године још веће интересовање за летовање у Грчкој. У агенцијама кажу да се Египат враћа на велика врата, али и да је Шпанија све популарнија међу нашим грађанима.

За оне који ће се овог лета одмарати на мору, Грчка ће, чини се, бити први избор. Због безбедносне ситуације, домаћи туристи за сада заобилазе Тунис и Турску где су ранијих година радо одлазили. 

"Нажалост, за ту суму и такву врсту услуге и смештаја није могуће добити у Грчкој. Мада Грчка има неке друге своје предности. Али опет, иако је смањен интерес на пример за турска летовалишта, ипак постоји интересовање. Не можемо рећи апсолутно да се српски туристи повлаче са те дестинације", каже Љиљана Средојевић из туристичке агенција "Аргус турс".

Да ли ће се опрезнији туристи ипак вратити на небезбедне обале, зависи од понуде тамошњих хотелијера, објашњавају туристички радници.

Један турски хотел жели старе госте да задржи новом понудом. Бесплатно ће угостити децу до 35 година. Услов је да су на одмору у пратњи две одрасле особе.

"Ми смо тржиште на које далеко више утичу снижења цена, односно промене у ценовној политици, него спољнополитичка ситуација или евентуално некакве претње. Имали смо пуно примера тог типа и кад је реч о Египту и кад је реч о Тунису где су упркос терористичким актима наши туристи и даље путовали тамо", рекао је Александар Сеничић из Националне асоцијације туристичких агенција Јута.

Неповољне прилике на страним тржиштима и они који не би да ризикују ˜могу бити добра шанса за домаћи туризам.

"Имамо оно што може да парира, што заиста ни на који начин не заостаје за било којом иностраном дестинацијом. Било која наша планина поред одмора у зимском периоду нуди и прегршт адреналинских садржаја за летњи период, такође наше бање или одмор у неком сеоском домаћинству", каже Сандра Влатковић из Туристичке организација Србије.

Такав одмор прошле године одабрало је око пола милиона наших грађана. Ипак, двоструко више летовало је иностранству.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару