Читај ми!

Прагма: Вучић, Михајловић и Љајић наjкомуникативнији у 2015.

Премијер Александар Вучић, министри Зорана Михајловић и Расим Љајић били су најкомуникативнији државни и политички функционери током прошле године, показали су резултати истраживања "Новинар - Ваш пријатељ" ПР агенције "Прагма".

Истраживање, које је 15. годину за редом, током децембра 2015. и јануара ове године спровела агенција "Прагма", међу најкомуникативније функционере сврстало је и Повереника за информације од јавног значаја Родољуба Шабића, омбудсмана Сашу Јанковића и Повереницу за родну равноправност Бранкицу Јанковић.

Следи, према истраживању, министар спољних послова Ивица Дачић.

Према мишљењу новинара, међу јавним личностима које су током прошле године на квалитетан начин промениле свој имиџ у односу на претходни период, издвојила се потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

У истраживању је занимљиво да је новинарски жири и овог пута, као и свих претходних година, у сам врх политичких и државних функционара који имају најбоље односе с медијима сврстао и потпредседника Владе и министра трговине, туризме и телекомуникација Расима Љајића.

Када је реч о државним и политичким институцијама, најбоље односе с медијима имали су Министарство инфраструктуре, саобраћаја и грађевинарства, ПКС и Заштитник грађана, међу странкама издвојила се Српска народна партија, а од јавних предузећа "Железнице Србије".

Министарска конференција ОЕБС-а, одржана у Београду, је организовани догађај који је, према мишљењу новинара, обележио прошлу годину у Србији.

У категорији профитних привредних организација најбоље с медијима су најбоље комуницирали "Ер Србија", "Банка Интеса" и "Горење".

Међу непрофитним организацијама новинари су издвојили Центарза заштиту и помоћ тражиоцима азила, Завод за проучавање културног развитка, ТОС, Кошаркашки савез Србије, Канцеларија града Беча у Београду и Београдски центар за људска права.

У категорији представника привредних и непривредних организација, у комуникацији са медијима, највише су се истакли председник КК "Црвена звезда" Небојша Човић и в. д. управник Народног позоришта Дејан Савић, а међу функционерима Града Београда градски менаџер Горан Весић.

У традиционалном истраживању "Новинар - Ваш пријатељ" које, крајем сваке године, спроводи ПР агенција "Прагма", испитаници анализирају квалитет односа с медијима организација и јавних личности у више категорија - државне институције, политичке организације, привредне и непривредне организације, политичке и остале јавне личности.

Бирају се и организације које имају најбоље канале и средства комуникације с новинарима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару