Читај ми!

Цумтобел група отвара пројектни центар у Београду

Привредна комора Србије и аустријска Цумтобел група позвали су дипломце који су завршили Електротехнички или Архитектонски факултет да се пријаве на конкурс за посао у Пројектном бироу за расвету, који ће ова компанија отворити у Београду, најкасније до 1. маја.

Отворен је конкурс за посао пројектанта расвете, а 15 младих академаца имаће прилику да постану део тима Цумтобел групе и на тај начин стичу знања и искуство у тој области, речено је након састанка у ПКС-у.

Реч је о једном од најпознатијих светских произвођача најмодерније лед расвете, а компанија планира, да у другој фази развоја, у Србији запосли још 50 дипломаца.

"Одлична је вест да је једна од најреномиранијих фирми из области модерне технологије расвете одлучила да истраживачки биро из Пољске пресели у Београд. То је потврда да имамо квалитетне, високообразоване младе људе, способне да буду део великих компанија", рекао је председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, након састанка са представницима Цумтобел групе.

Са представницима компаније договорен је низ корака за даљу сарадњу, а већ следеће недеље биће организовани разговори са деканима факултета у Србији, додао је Чадеж.

ПКС је посвећена јачању сарадње привреде и науке настојећи да допринесе јачању веза између компанија и образовних институција, нагласио је Чадеж.

Директор представништва Цумтобел групе у Србији, Иван Лазаревић истакао је да је Београд идеална локација за седиште Пројектног бироа и да ће Центар у првој фази опслуживати потребе компаније на простору Централне и Источне Европе, а да је у плану ширење на целу Европу.

"Пратећи тренд светских компанија одлучили смо да Центар лоцирамо у Србији", истакао је представник компаније додајући да су у томе од велике важности били и повољан географски положај, порески систем, као и високообразован и стручан кадар.

Лазаревић је подсетио да је Цумтобел група донирала модерну ЛЕД расвету за по једну улицу у Београду и Нишу, као и паметни оперативни систем који ће унапредити функционисање инфраструктуре на тим градским саобраћајницама.

Од породишне фирме до међународне компаније

Цумтобел група из Дорнбирна, од породичне фирме основане 1950. године постао је интернационална компанија, једна од водећих у области иновативних решења за расвету и производњу пратецих компоненти.

Групација је излистана на бечкој берзи (АТX) и тренутно запошљава 7.234 радника, а у 2014. години је остварила обрт од 1,3 милијарде евра (ЕБИТ 41,1 милион ЕУР).

Има 14 производних погона на четири континента и продајне објекте у око 90 земаља. Компанија се константно шири преузимањем других брендова, а 2006. је изашла на берзу.

Највећи појединачни акционар је и даље породица Цумтобел са 35 одсто акција.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару