Селаковић: Испитаћу брзину суђења за убиство Ћурувије

Министар правде Никола Селаковић изјавио је да ће на основу судске документације испитати којим темпом иде суђење оптуженима за убиство новинара Славка Ћурувије. Не желим да коментаришем случај Кристијана Голубовића, указује Селаковић.

"Очекује се да тај поступак иде брже. Испитаћу на које је време то суђење заказивано и у односу на то ћете добити информацију", одговорио је Селаковић на новинарско питање због чега суђење толико дуго траје.

"Ово је један од изузтено важних случајева за јавност, с обзиром на то када је убијен Ћурувија и на какав бруталан начин", рекао је Селаковић и подсетио да се годинама уназад на том плану није радило ништа видљиво до ове владе.

Министар правде је указао да Специјални суд у ком се одвија суђење за убиство Ћурувије има озбиљне проблеме са мањком судница и да је проблем наћи термин за сва суђења која су у току.

Наглашава да је његово мишљење да многи судски потупци у Србији трају дуже него што се очекује и навео пример 130 радних спорова који трају дуже од десет година, а законски рок за њихово решавање је шест месеци.

На питање да прокоментарише одлагање издржавања казне Кристијану Голубвићу, министар правде поручио је да као министар нема право и неће да коментарише ниједну судску одлуку, па ни у том случају.

"Као министар правде, за разлику од адвоката, не коментаришем судске одлуке и не вршим притисак на рад суда. Нарочито се то неће догодити после катастрофалне чињенице да из судског буџета морамо да платимо 3,6 милиона евра за ослобађајућу пресуду такозваној стечајној мафији", рекао је Селаковић новинарима након отврања Прекршајног суда у Београду.

Министар је подсетио да је тај случај почео у време неке друге владе, када су хапшења "малтене преношена директно", док сада ова влада мора да плаћа дугове за то.

Вративши се на тему Голубовића, Селаковић је поставио питање да ли неко може да му каже да ли је та одлука незаконита или је донета у складу са законом.

"Суд треба да буде суверен у доношењу одлука. Ко кога штити, не може министар то да испитује", рекао је Селаковић.

Упитан за захтев јавног тужиоца у Младеновцу Радиодифузној агенцији да се обустави емитовање "Фарме", министар је рекао да ће тај случај проверти, јер до сада није био упознат са тим.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару