Читај ми!

Обука о људским правима за комуналне полицајце

Градски менаџер Београда Горан Весић најавио да ће након усвајања измена Закона о комуналној полицији бити расписан конкурс за пријем нових полицајаца, који ће поред основне обуке, пролазити и обуку о заштити људских права.

Горан Весић је изјавио да верује да ће кроз додатну едукацију комуналних полицајаца бити избегнути инциденти који су раније дешавали.

Градски менаџер је додао да нови закон предвиђа још драстичније санкције у смислу да ће људи који се не буду понашали адекватно бити удаљени са посла.

"Комуналну полицију нисмо ми измислили. Она постоји у свим великим градовима и то је нешто што је потребно. Закон о комуналној полицији је донет још у прошлом мандату и полицајци који су сада у Београду, примљени су у време претходне власти, тиме не мислим ништа лоше, али то нису људи које смо ми бирали", рекао је Весић.

Градски менаџер је нагласио да полицајци морају да знају како да поступају са грађанима и да имају већи степен толеранције, иако за већину инцидената, како додаје, нису они криви.

Весић је најавио да ће обуку о заштити људских права водити заштитник грађана и изразио уверење да ће грађани у будућности више видети позитиван рад комуналне полиције.

Градски менаџер је рекао да је досадашњи закон предвиђао једног полицајца на 5.000 становника, оценивши да 300 комуналних полицајаца није довољно за град какав је Београд и да због тога грађани у неким деловима града попут Лазаревца, Обреновца и Сопота, никада нису видели комуналног полицајца.

"Због тога је Београд иницирао промену закона и наша процена је да нам је потребно још 1.000 комуналних полицајаца", рекао је Весић.

Гррадски менаџер је додао да је већ ове године у градском буџету предвиђен новац за око 800 комуналних полицајаца.

Пошто конкурс за нове полицајце неће бити расписан ове године, новац ће бити преусмерен на нешто друго, а Весић је нагласио да повећање броја комуналних полицајаца неће бити "удар на градски буџет".

"Једна од обавеза града је да обезбеди комунални ред, а већи број полицајаца ће омогућити да има више комуналног реда", нагласио је градски менаџер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару