УНС осудио полицијско насиље на новинара у Подгорици

Удружење новинара Србије изразило је протест "због полицијског насиља" у Подгорици према главном и одговорном уреднику портала ИН4С и члану УНС Гојку Раичевићу. УНС тражи да се покрене дисциплински поступак против полицајца који је с леђа ударио Раичевића.

Гојко Раичевић је у суботу пре подне приведен испред Скупштине Црне Горе док је извештавао у време када је полиција разбијала протесте Демократског фронта, подсећа УНС у саопштењу, преноси Танјуг.

У изјави УНС-у Раичевић је рекао да полиција његовом сниматељу и њему није дозволила да снима на лицу места па је са безбедне даљине наставио да прати догађај.

"Када је наишао посланик Славен Радуновић и покушао да прође кроз полицијски кордон, колега Раичевић је пришао полицајцу и скренуо му пажњу да је у питању народни посланик, а да је он новинар који се налази на радном задатку. Не обазирући се на те речи, полицајац је рекао да ће га ухапсити, а приликом уласка у полицијско возило, један од присутних полицајаца га је ударио с леђа у предео бубрега, након чега је Раичевић изгубио равнотежу и пао на колено", наводи се у саопштењу.

После давања изјаве, Раичевић је пуштен. "За УНС је неприхватљива било каква примена силе без разлога с обзиром на то да се Раичевић није опирао привођењу, а јасно је полицији дао на знање да је новинар који се налази на радном задатку", напомиње УНС.

УНС тражи да буде покренут дисциплински поступак против полицајца који је с леђа ударио Гојка Раичевића.

Новинар подгоричког листа "Дан" Дражен Живковић и уредник портала ИН4С Гојко Раичевић приведени су на скупу опозиције у Подгорици због непоступања по наређењу полицијских службеника, саопштила је у петак Управа полиције Црне Горе.

"Новинарска професија ових лица није повезана са њиховим привођењем. Они су приведени као грађани окупљени на месту одржавања јавног скупа, због непоштовања закона, односно непоступања по наређењу овлашћених полицијских службеника", пише у саопштењу.

Полиција је навела и да су нетачни наводи појединих медија да је Раичевић "брутално претучен" у полицијском возилу.

У саопштењу се, међутим, додаје да је Раичевићу пре привођења Суду за прекршаје, пружена медицинска помоћ у медицинској установи, где су му констатоване лакше телесне повреде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару