НУНС: СНС спроводи притисак на Јавни сервис

Независно удружење новинара Србије оценило је да Српска напредна странка, саопштењем поводом гостовања главног и одговорног уредника "Данаса" Зорана Пановића у Дневнику РТС-а, врши отворен притисак на уређивачку политику Јавног сервиса и показује да не схвата концепт јавног сервиса.

"НУНС упозорава СНС да је обавеза новинара да саговорнику постави питања о најважнијим друштвеним темама, а да је суштина постојања јавног сервиса, и медија уопште, стварање могућности да се чују различита мишљења", наводи се у саопштењу НУНС-а, преноси Бета.

Уредник Данаса Зоран Пановић изјавио је у суботу на РТС-у да је премијер Александар Вучић режирао политички напад на амбасадора Велике Бритеније Дениса Кифа на прослави седмогодишњице рада своје странке. Пановић је оценио да је Вучић морао да зна шта ће у свом говору поручити режисер Емир Кустурица, који је критички говорио о улози Британије у односу према Србији.

СНС је оценила да су "оптужбе РТС-а и Пановића" скандалозне и додала да Вучић није и никада неће контролисати говоре својих пријатеља и гостију.

"Режије и представе ћемо увек оставити РТС-у и разним Пановићима", навела је СНС.

НУНС је додао да је СНС, вредносним изједначавањем става саговорника и питања водитеља Дневника, уз генералну квалификацију да су то "опужбе РТС-а", показала да не схвата концепт Јавног сервиса који мора бити отворен за сваку врсту друштвеног дијалога.

"НУНС је веома забринут због оваквих реакција СНС-а и игнорисања основних поставки слободе јавног изражавања као основа демократије у сваком друштву. Српска напредна странка је најутицанија политичка партија у Србији и њен став према медијским слободама је веома значајан за укупну атмосферу на медијској сцени", наводи се у реаговању НУНС-а.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару