Читај ми!

"Храна је љубав"

Манифестација "Храна је љубав" одржана је на Тргу Републике, поводом обележавања Светског дана хлеба, а догађај је био посвећен Прихватилишту за децу.

Како је саопштила Градска управа, скуп је подржао Град Београд, а акцији су се придужили заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић, члан Градског већа Драгомир Петронијевић, секретарке за социјалну заштиту и за првиреду, Наташа Станисављевић и Тијана Маљковић, преноси Танјуг.

Радуловићева је навела да Град подржава друштвено-одговорно пословање и да се нада да ће сличних акција бити и даље, јер је то леп начин да се покаже колико би заиста требало да водимо рачуна о другима.

Петронијевић је навео да је данашњи догађај прилика да се сарађује са приватним сектором и друштвено одговорним компанијама ради реализације акција које се спроводе уз међусобну сарадњу.

Град Београд се, додао је, труди да кроз директну комуникацију са приватним сектором лакше организује догађаје попут данашњег, а поред те акције, ускоро ће бити организована и посета Прихватилишту за старије особе.

"Важно је да радимо заједно и помогнемо најугроженијима, али да кроз овакакв вид акција промовишемо наше привреднике и заједничку сарадњу", навео је Петронијевић, који је позвао све друштвено-одговорне компаније да се прикључе сличним акцијама и иницирају сарадњу која је корисна за цело друштво.

Станисављевић је рекла да је Град у претходном периоду имао пуно акција анимирања компанија ради пружања помоћи Прихватилишту за децу, а у току је сређивање надлежности у вези са решавањем питања простора и будућег обављања делатности те институције.

Она је рекла и да ће Град наставити да укључује што више компанија у сличне акције, јер је такав вид помоћи увек потребан, а све у циљу што одговорнијег вођења социјалне политике.

Градска секретарка за привреду напоменула је да је ово идеалан начин за успостављање сарадње са привредним предузећима и пружање помоћи социјално најугроженијима.

Маљковић је позвала све привреднике који су у могућности и желе да помогну или да промовишу своје активности да се јаве Секретаријату за привреду.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару