УНС о трећем кругу приватизације десет непродатих медија

Удружење новинара Србије саопштило је да ако сутра, 16. октобра не буду објављени јавни позиви за трећи круг приватизације десет непродатих медија, међу којима су и новинска агенција Танјуг, радио станица Суботица, Сечањ и Бачка, капитал тих медија мора да буде пренет запосленима без накнаде или ће они бити угашени.

Поменутим медијима, Агенција за приватизацију одговорила је да чека тумачење Министарства културе и информисања за спровођење трећег круга приватизације с обзиром на то да се процес приватизације завршава 31. октобра и да по процедури предвиђеној Законом, тај процес не могу окончати до тада, преноси Танјуг.

Међутим, УНС је подсетио да је за Дневник из Новог Сада направљен изузетак и већ је расписан јавни позив за трећи круг, а отварање понуда је заказано за 28. октобар. У овом случају Агенција има само два радна дана да заврши целокупну процедуру.

"Зашто је овај медиј привилегован у односу на све који нису продати у другом кругу и како ће за њега успети да спроведу приватизацију у предвиђеном року придржавајући се законских процедура", УНС је питао Агенцију за приватизацију, али није добио одговор.

Одговоре на ова питања нису добили ни од Министарства културе и информисања.

Како је УНС додао у саопштењу, заинтересованих за куповину Танјуга није било ни у другом кругу приватизације.

У Тањугу има 188 запослених, али се не зна да ли и колико њих има право на бесплатне акције.

"УНС незванично сазнаје да још увек нико није тражио да се утврди број запослених који имају право на бесплатне акције. Покушали смо да дођемо до овог одговора и од директорке Бранке Ђукић, али безуспешно. Влада Србије једина је надлежна да донесе одлуку у вези са даљом приватизацијом Танјуга", саопштио је УНС.

Нове власнике је до сада добило 34 од 50 медија за које је Агенција за приватизацију расписала јавне позиве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару