НИС и Универзитет у Београду настављају успешну сарадњу

Компанија "Нафтна индустрија Србије" и Универзитет у Београду, ратификовањем меморандума одлучили су да наставе сарадњу започету 2010. године, у области образовања, истраживања и размене знања.

Меморандум су у згради Ректората УБ потписали генерални директор НИС-а Кирил Кравченко и ректор Универзитета у Београду Владимир Бумбаширевић, а продужетак сарадње ће, како је речено на свечаности, допринети даљем повезивању научног рада са пословним активностима НИС-а, кроз организовање студентске праксе у компанији, гостујућа предавања стручњака из НИС-а на Универзитету и друго, преноси Танјуг.

Генерални директор НИС-а Кирил Кравченко рекао је да је за ту компанију образовање веома важна грана и да је НИС последњих пет година у различите пројекте уложио два милиона евра.

Такође, до сада је у компанији запослено око 700 младих студената и већина је са УБ, рекао је Кравченко и истакао да су задовољни квалитетом њиховог рада.

"Уз заједницки рад, будућност Србије биће светлија и светлија", истакао је генерални диркетор НИС-а и навео да му је част што се сарадња, иначе дуга и ефикасна, наставља.

Продужетак сарадње подразумева и организовање и обуке, тренинга, стручних саветовања и заједничко учешће на пројектима из фондова ЕУ.

Сарадња НИС-а и УБ, како је подсетио ректор Бумбаширевић траје од 2010. године, а комапнија сарађује и са девет факултета тог Универзитета, Рударско-геолошким, Технолошко-металуршким, Машинским, Хемијским, Грађевинским, Медицинским и другима.

Такође, на иницијативу НИС-а, на Рударско-геолошком факултету је акредитован студијски програм Инжењерство нафте и гаса, као и модул Геологија нафте и гаса на мастер студијама, чиме су створени услови за образовање будућих инжењера за потребе привреде и НИС-а.

Сарадњу са образовним и научним институцијама НИС развија у оквиру програма "Енергија знања". Компанија је 2013. године потписала уговоре о стипендирању 16 студената Рударско-геолошког факултета, који осим финансијке подршке, предвиђа и летњу праксу, учење језика, али и заснивање радног односа у НИС након завршетка студија у редовном року.

Први стипендиста са овог факултета запослен је у НИС током 2014. године а до краја 2015. планира се додатно запошљавање најбољих студената, речено је на скупу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару