Читај ми!

УН: Србији још 8,5 милиона долара за избеглице

Агенције Уједињених нација обезбедиле су додатних осам и по милиона долара за јачање капацитета Владе Србије и пружање основних услуга за избеглице, саопштила је Канцеларија УН у Србији.

Средства су, како је наведено, спремна за исплату партнерима у Србији током наредних недеља како би се решили проблеми у вези са зимском сезоном, преноси Танјуг.

Додатних осам и по милиона долара је обезбеђено кроз позив за донације на глобалном, регионалном и националном нивоу, кроз сарадњу са донаторима на националном нивоу, али и из основних средстава агенција УН одређених за ванредне ситуације, наводи се у саопштењу.

"Агенције УН цене напоре и ефикасност коју улаже Влада Србије у помоћи избеглицама", рекла је стални координатор УН у Србији Ирена Војачкова Солорано.

Солорано је навела да ће УН наставити да подржавају Владу и координацију активности како би се обезбедила несметана и благовремена исплата средстава која су великодушно стављена на располагање од донатора кроз глобалне и регионалне позиве за донације, у складу са потребама избеглица, али и организацијама цивилног друштва које помажу на терену.

Највећи део ове подршке обезбедила је Агенција УН за избеглице УНХЦР, али и друге агенције УН – Међународна организација за миграције, УНДП, Популациони фонд УН, Уницеф, Канцеларија УН за пројектне услуге, Агенција УН за родну равноправност, Светска здравствена организација и Светски програм за храну.

Наводећи да тим УН у Србији наставља да подржава Владу Србије у решавању избегличке кризе, у саопштењу се напомиње да од самог почетка кризе УН помаже Влади Србије и цивилном друштву да одговори на најургентније потребе избеглица и миграната.

Досадашња подршка у износу од 2.800.000 долара обухватила је изградњу капацитета и техничку подршку Влади Србије у циљу побољшања ефикасности у одговору на потребе избеглица, као и хуманитарну помоћ намењену да избеглицама олакша путовање кроз Србију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару