Читај ми!

Изрази саучешћа из региона и Европе

Поводом пада хеликоптера код аеродрома у Сурчину када је погинуло седам људи, саучешће су упутили шеф турске дипломатије Мевлут Чавушоглу, председавајући Председништва БиХ Младен Иванић и комесар Европске уније за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханес Хан.

Министар иностраних послова Турске Мевлут Чавушоглу упутио је саучешће народу Србије и родбини погинулих у јучерашњој хеликоптерској несрећи.

У поруци српском шефу дипломатије Ивици Дачићу турски министар иностраних послова наводи да је "са великим жаљењем примио вест о погибији седморо држављана Србије, међу којима је и петодневна беба", преноси Бета.

"Такав трагичан губитак тек рођеног детета, посаде хеликоптера и медицинских радника који су ту били у племенитом напору да спасу живот несрећног одојчета, све нас обавија дубоком тугом", пише Чавушоглу.

Председавајући Председништва Босне и Херцеговине Младен Иванић упутио је телеграм саучешћа председнику Србије Томиславу Николићу поводом трагичне хеликоптерске несреће у којој је животе изгубило седам особа.

"Све нас је дубоко потресла вест о погибији тек рођене бебе и шесторице хуманих и пожртвованих људи, која представља ненадокнадив губитак за њихове најближе, али и за читаву Србију", наводи се у телеграму саучешћа који је објавила Служба за односе с јавношћу Председништва БиХ, а пренела Фена.

Иванић је у телеграму Николићу упутио породицама настрадалих најискреније саучешће због бола који их је задесио.

Путем друштвене мреже Твитер, саучешће породицама и пријатељима настрадалих упутио је и комесар за Европске уније за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханес Хан.

"Искрено саучешће породицама и пријатељима настрадалих. Моје мисли су са вама", поручио је Хан.

Изрази саучешћа из Србије и региона стизали су и у току јучерашњег дана.  

У паду транспортног хеликоптера "ми-17", који се догодио 13. марта у Сурчину, погинуло је седам људи, међу којима и једна беба.

Страдали су пилот мајор Омер Мехић, пилот капетан Милован Ђукарић, заставник Небојша Драјић, механичар-летач заставник Иван Миладиновић, лекар Џевад Љајић, анестетичар Мирослав Веселиновић и беба из породице Адемовић из Новог Пазара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару