Читај ми!

Гашић: Црна кутија може да помогне у истрази

Министар одбране Братислав Гашић изјавио је да су формиране две комисије са задатком да утврде узрок пада хеликоптера Војске Србије, као и да је у хеликоптеру постојала црна кутија која би могла да помогне у истрази.

Братислав Гашић је за ТВ Пинк, поводом погибије шесторо људи и једне бебе приликом пада летелице код Сурчина, рекао да у хеликоптеру, као и у сваком авиону, постоји црна кутија која снима све податке и разговоре током лета, тако да би она у истрази могла да расветли шта се догодило на лету хеликоптера Ми-17.

"Хеликоптер Војске Србије био је исправан, најбољи у ваздухопловним снагама, опремљен уређајима за ноћно летење и за лоше метеоролошке услове", навео је Гашић, али није желео да коментарише спекулације да хеликоптер није имао горива, као ни стручност пилота.

"То су најбољи што је Војска Србије имала. То су бисер официри који су на хиљаде сати налета имали", рекао је министар одбране, преноси Танјуг.

Министар Гашић је пренео да је хеликоптер три пута безуспешно покушавао да слети по густој магли, на писту Аеродрома "Никола Тесла", пре него што се по повратку из Рашке срушио у рејону Сурчина.

"Место слетања је избор контроле лета и самог пилота... Шта се десило и зашто је пилот изабрао и покушао да слети три пута на Аеродром 'Никола Тесла'? Имао је и могућности и алтернативу", рекао је Гашић.

Хеликоптерска јединица Војске Србије дежура сваког дана и њој је примарни задатак спасавање и помоћ људима у невољи, рекао је министар одбране и додао да је командант те јединице наложио припрему за задатак.

"Метео-услови су били повољни и хеликоптер Војске Србије се спустио у Рашкој, преузео животно угрожену бебу и кренуо ка Београду, јер због одрона пута није могла да буде транспортована комбијем до Клиничког центра у Крагујевцу", рекао је Гашић.

Министар Гашић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић састали су се са председником Србије Томиславом Николићем. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару