Бранкица Станковић тражи да јој се укине обезбеђење

Ауторка емисије "Инсајдер" Бранкица Станковић упутила је захтев МУП-у Србије да јој на личну одговорност укине полицијско обезбеђење, због негативне кампање против ње, у којој се поставља питање због чега јој је то обезбеђење додељено, преноси Б92.

Како је наведено, у образложењу захтева којим Бранкица Станковић тражи да јој се укине обезбеђење, између осталог се наводи да је ово земља у којој су убијени новинари Славко Ћурувија, Милан Пантић и Дада Вујасиновић, као и премијер Србије Зоран Ђинђић и баш зато, као новинар чија је безбедност према званичним подацима угрожена, сматра да је недопустиво да представници државе не реагују на бројне неистине у кампањи коју воде они који су сличну ствар већ радили и 2002. године, преноси Taнјуг.

"Свима је познато, а и вама, према доступној новинској архиви, да су баш поједини новинари и таблоиди пре убиства премијера Србије водили сличну кампању. Њихове новине тада су биле пуне текстова са насловима: 'Кога се то Ђинђић плаши?, Шта ће Ђинђићу обезбеђење?'", навела је Бранкица Станковић.

У њеном допису, такође, се каже да сматра недопустивим игнорисање када се јавно оспорава одлука државе да на основу процене безбедности некоме додели обезбеђење.

"Таквим ћутањем држава показује сву своју немоћ, а самим тим доводи до додатног угрожавања нечије безбедности. Због свега наведеног, немам избора, него да затражим да ми на сопствену одговорност, у најкраћем могућем року, укинете обезбеђење јер је то очигледно и био циљ целе ове кампање", наводи се у допису Бранкице Станковић.

У кампањи против Бранкице Станковић до сада, како наводи B92, предњачи лист "Информер", чији је власник Драган Ј. Вучићевић, али и Небојша Човић и Милорад Вучелић, који су у емисији "Тешка реч" Телевизије Пинк, исмевали и доводили у питање одлуку државе да се новинарка стави под 24-часовну заштиту, што се практично може сматрати као отворен позив на линч новинара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
39° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару