Читај ми!

Протест синдиката 17. марта испред Министарства просвете

Синдикат радника у просвети Србије најавио је да ће 17. марта одржати протест испред Министарства просвете, а поводом, како је наведено, репресивних мера које се примењују против 50.000 наставника који штрајкују скраћењем часова на 30 минута.

С обзиром на то да је Министарство просвете прибегло репресивним мерама према 50.000 наставника у штрајку и да се очекује драстично одузимање од фебруарске плате, СРПС је већ почео организацију протеста 17. марта, који ће бити одржан испред зграде Министарства просвете у Парку Мањеж, наведено је у саопштену.

Како је наведено, протесту ће претходити неколико дана "логоровања" у истом парку, јер је то један од могућих начина да се штрајкачи сретну са министром Срђаном Вербићем, када буде долазио на посао, преноси Бета.

У саопштењу је истакнуто да јучерашњи преговори између два синдиката просвете у штрајку и Министарства просвете, у одсуству министра Срђана Вербића, јасно описују неспремност Министарства просвете да озбиљно преговара о њиховим захтевима.

"Јутрошња изјава Министарства просвете, да су синдикати поставили нове захтеве, апсолутно је нетачна, као што је нетачна и тврдња да су на преговоре дошли неки други преговарачи. Ако су и дошли неки нови представници синдиката, то свакако не значи да су се променили и сами синдикати "преговарачи у штрајку", поручили су из Синдиката радника у просвети.

Што се захтева тиче, како твди синдикат, они су исти као и раније: потписивање ПКУ и гаранције за побољшање материјалног положаја у току 2015. године.

Четири репрезентативна просветна синдиката ступила су у штрајк скраћењем чаова на 30 минута 17. новембра прошле године.

У међувремену два синдиката су потписала Посебан колективни уговор и прекинула штрајк, а у протесту су и даље чланови Уније синдиката просветних радника и Синдикат радника у просвети.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
39° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару