Читај ми!

Пензионисани полицајци са Космета траже помоћ државе

Бивши радници МУП-а Србије са севера Косова затражили су од надлежних органа Владе Србије да реше њихов статус, помогну им да се интегришу у косовску полицију или да им допусте да се врате у полицију Србије.

Радници пензионисани након договора Београда и Приштине у Бриселу одржали су конференцију за новинаре испред бивших просторија МУП-а у северној Косовској Митровици, преноси Бета.

"Овде су наша радна места, били смо сервис грађана и 14 година им пружали услуге, чували смо институције Србије, а данас смо остали на улици", рекао је представник неинтегрисаних радника МУП-а Рајко Шекуларац.

Додао је да нису добили одговор на њихове захтеве које су пре недељу дана упутили Влади Србије, косовској полицији и Еулексу.

"Од представника КПС-а и Еулекса нисмо ни очекивали да ће реаговати на наше захтеве јер да су хтели да реализују оно што је у Бриселу договорено, имали су за то годину дана, али смо изненађени реакцијом наше државе и МУП-а Србије чији смо радници", рекао је Шекуларац.

Најавио је да ће данас премијеру Србије Александру Вучићу упутити писмо и замолити га да прими делегацију радника, јер, како је рекао, "једино премијер у овом моменту може решити проблем".

Шекуларац је најавио и свакодневне протесте од понедељка испред Канцеларије за Косово и Метохију у Косовској Митровици и рекао да имају подршку 800 колега јужно од Ибра који нису инрегрисани, већ су добили пензије.

Захвалио је Жељку Јовићу, заменику директора Канцеларије за Косово и Метохију, који им већ неколико месеци помаже да реше проблем.

Радници који нису интегрисани у косовску полицију добили су такозване посебне пензије, али се оне укидају ако напусте територију Косова. Они тврде да су пензије недовољне за живот, а да им није омогућено да раде негде другде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару