Читај ми!

Гашић уручио медаље за ревносну службу

Министар одбрне Братислав Гашић је у име председника Србије Томислава Николића уручио 51 припаднику Министарства одбране и Војске Србије златне и сребрне медаље за ревносну службу.

Братислав Гашић је тим поводом истакао да је председник Николић државним одличјима одликовао припаднике система одбране поводом Дана државности Србије, преноси Танјуг.

Истиче да је Дан државности највећи државни празник Републике у политичком, културном, војном и историјском календару Србије и да је одувек био дан у коме смо величали слободарску традицију нашег народа.

Гашић је навео да се сад поносно присећамо вишевековног пута свог настајања самоостварења и самопоштовања и да уздигнуте главе говоримо о храбрости наших предака и мудрости наших државотвораца.

"И данас после више од два века, пред нама је исти задатак - испуњавамо завете предака и чувамо и развијамо вредности на којима почивају и опстају српска држава и војска", рекао је он.

Према његовим речима, у прошлој години, која је обиловала бројним изазовима, Министарство одбране и Војска Србије радили су на јачању мира, безбедности и стабилизацији прилика у региону.

Гашић је истакао и да смо показали да смо важан сегмент суверенитета и интегртитерта наше државе, нагласивши да су одликовања један од важних знакова дрзавног идентитета.

Напомиње да се одликовања додељују за изузетне резултате у обављању дужности у областима одбране и безбедности, за рад који не може да остане непримећен и невреднован.

"Данас су са нама официри, подофицири и цивилна лица, које красе највише вредности - пре свих, војничка част и највиша морална начела", рекао је Гашић.

Додаје да су сви награђени показали верност и оданост отаџбини, као и посвећеност професији и да стручно и одговорно обављају своје дужности.

Гашић је, честитавши добитницима одликовања у своје лично и име председника Србије рекао како верује да ће они и у будуће часно обављати своју дужност.

Николић је златним медаљама за ревносну службу одликовао 16 припадника Министарства одбране и Војске Србије, док је њих 35 одликовано сребрном медаљом за ревносну службу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару