Читај ми!

ВМА спремна за модернизацију и подмлађивање

Заступник начелника Војномедицинске академије Зоран Шегрт каже за РТС поводом дана те установе да је до сада урађено много, али да најважнији задаци тек предстоје. Ускоро на ВМА снимање дигестивног тракта капсулом. Подмлађивање кадра и технолошка обнова неки су од приоритета, указује Шегрт.

Зоран Шегрт је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да је на ВМА у протеклих годину дана урађено пола милиона прегледа и 27.000 операција, али да упркос томе ВМА чекају велики задаци.

"Док будемо формално прослављали рођендан, велики број наших колега ће бити на својим задацима и помагати грађанима. Велики посао је урађeн у протеклих годину дана. Ако илуструјемо то подацима, то је преко пола милиона различитих прегледа, 27.000 хируршких операција, преко 3.3 милиона лабораторијских анализа. А у нашим лабораторијама је прикупљено и 9.000 литара крви", каже Шегрт.

За свој 171. рођенадан ВМА ће обележити и поклонима за грађане, а то су бесплатни прегледи телесне масе које ће грађани моћи да ураде у овој институцији.

Шегрт указује да су се на овај поклон грађанима одлучили јер је, како каже, превентива важна, а многобројне су последице по здравље које може имати прекомерна телесна тежина.

Истиче да у наредном периоду ову институцију очекују многобројни новитети и додаје да ће се ускоро на клиници за гастроенетерологију наћи нова дијагностичка капсула.

Шегрт указје да ће та капсула бити значајна јер ће се уносити у организам пацијента и прикупљати податке из дигестивног тракта до којих је немогуће доћи стандардним методама.

Подсећа да се до сада чекало у редовима за операције кукова, колена или катаракте, али да се челници ВМА труде да сходно могућностима установе скрате листе чекања колико год је то могуће.

Затупник начелника ВМА подвлачи да приоритета за наредни период има доста, али да су, свакако, најзначајнији кадровско подмлађивање и најбављање најсавременије технологије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару