Читај ми!

Без илегалних прелазака границе у последња два дана

Министарство унутрашњих послова Србије значајно је смањило прелазак албанских илегалних миграната преко границе, тако да у последња два дана није забележен ниједан такав случај, каже председница скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове Марија Обрадовић.

Обрадовићева је Танјугу рекла да је, поређења ради, у првој половини фебруара спречено око 150 илегалних прелазака границе.

Према њеним речима, МУП је у сарадњи са колегама из околних земаља, као и Аустрије и Немачке, значајно сузбио прелазак илегалних миграната у Србију, односно одлазак из Србије.

МУП је, како је рекла, појачао рад граничне полиције и додатно ангажовао припаднике жандармерије и опште полиције, што је допринело да се заустави талас албанских лажних миграната који су у претходном периоду, посебно у првој половини фебруара, покушавали да пређу границу.

Прецизирала је да се ради о лажним азилантима који, са фалсификованим косовским документима и уз административну потврду за кретање кроз Србију, покушавају да пређу у земље ЕУ, пре свега у потрази за послом.

"Као председница одбора похваљујем активности и залагање МУП како би се зауставио тај талас", рекла је Обрадовићева.

Говорећи о законодавној активности МУП-а, Обрадовићева је подсетила да је законе о заштити од пожара и о оружју и муницији прихватила и власт и опозиција, што, према њеним речима, говори да су предлози закона били изузетно добри.

"То што су посланици једногласно гласали за те законе говори да су парламентарци свесни колико је важно да законодавни оквир буде на високом нивоу, како бисмо заштитили безбедност грађана", рекла је Обрадовић.

Најавила је да ће предлози закона о полицији и о безбедности у саобраћају ускоро бити у скупштинској процедури, истичући да су то два врло важна закона која ће значајно унапредити безбедност грађана.

"Очекујем компромисну сарадњу и конструктивни рад са посланицима опозиције", рекла је Обрадовићева.

Истичући да се министри одбране и унутрашњих послова редовно долазе на седнице Одбора, Обрадовић је рекла да је појачана контрола законодавне активности.

"Поред тога што донесете добар закон, врло је важно да пратити како се тај закон спроводи и ту је кључна улога Одбора за одбрану и унутрашње послове", нагласила је Обрадовићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару