Читај ми!

Уместо да слави, Прибој штеди и улаже

Општинске донације потврђују оно што су Прибојци одавно схватили - да је уместо церемонија и славља време за штедњу. Између осталог, новац се улаже у набавку медицинске опреме.

Већ трећу годину, прибојска локална самоуправа - уместо славља за Дан општине, што је уобичајено трошак од неколико стотина хиљада динара, новац улаже у набавку неопходних медицинских апарата или студијска путовања најбољих ученика.

Тако се средства грађана преусмеравају за решавање још неких потреба Града, у коме је просечна зарада 28.000 динара.

Изостали су пријеми и богата трпеза, а у Прибој je стигао апарат од 600.000 динара, којим се, уместо анализе крви из вене, једноставно и безболно, утврђује да ли бебе имају жутицу.

Прибојска болница је добила тако и инкубатор и фото-лампу, а породиље добијају од 20.000 до 50.000 динара. Из невеликог општинског буџета, два милиона динара је намењено трећем и четвртом покушају вештачке оплодње, а двомесечни Сава потврђује да је то најбоље уложен новац.

"Не могу описати колико сам срећна. Највеће је богатство имати децу, па барем једно", каже Мирјана Поповић.

Ускоро ће прибојски ученици отпутовати у Женеву и посетити Церн. Обезбеђене су стипендије за најталентованије ученике, социјално угрожене студенте и једнократне помоћи.

Председник Општине Прибој Лазар Рвовић истиче да није време за славље, јер средства могу много паметније да се потроше.

"Користиће нарочито зато што се ради за нашу најмлађу популацију, популацију која треба да буде будућност Србије, будућност Прибоја", каже Рвовић.

У граду који је прешао пут од најбогатијег, до најсиромашнијег у земљи, често се у сумњу доводе искрене намере оних који су на власти, али је ипак јасно да је свака оваква одлука добродошла.

Општинске донације потврђују оно што су Прибојци одавно схватили - да је уместо церемонија и славља - време за штедњу. А и како би другачије, у граду са само 4.000 запослених, негативним природним прираштајем, и надом као највернијом пратиљом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 23. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару