Читај ми!

Стефановић: Значајно мањи број илегалних миграната

Пре је било неколико стотина илегалних миграната, а последња 24 сата је мање од пет људи покушало да пређе границу, каже министар полиције Небојша Стефановић.

Mинистар полиције Небојша Стефановић рекао је да је у последња 24 сата мање од пет Албанаца са Косова покушало илегално да пређе из Србије у Мађарску што је значајно смањење у односу на протекле недеље, преноси Бета.

"Што се тиче броја илегалних миграната, он се значајно смањује. Пре је било неколико стотина, у последња 24 сата је мање од пет људи", рекао је Стефановић на конференцији за новинаре у Палати Србија након потписавања више споразума са колегама из Аустрије и Мађарске о унапређењу унутрашње сарадње.

Министарка унутрашњих послова Аустрије Јохана Микл Лајтнер захвалила је Србији и Стефановићу на усменим уверењима да ће се организовано враћање косовских Албанаца спроводити и аутобусима, а не само чартер летовима као до сада.

Навела је да је током претходних недеља био изузетно повећан број захтева за азил грађана Косова и да организатори кријумчарења људима, у потрази са профитом дају лажна обећања људима да ће, чим поднесу захтев за азил, моћи да приступе тржишту рада.

Министарка је најавила сусрет свих директора полиције за 3. март, на ком ће се разговарати о борби против организованог кријумчарења људи.

Споразум о сарадњи су потписали Стефановић, министарка Микл Лајтнер и министар унутрашњих послова Мађарске Шандор Пинтер.

Стефановић: Пашалић није препознао нападаче

Стефановић је рекао да је полиција више од десет особа доводила на препознавање уреднику новинске агенције Фонет Давору Пашалићу, али да он није био у стању да их препозна, преноси Бета.

"Оно што могу да кажем је да је полиција више од десет лица доводила на препознавање господину Пашалићу, али он није био у стању да их препозна. Верујем да смо дали довољно информација о овом случају, а све што буде ново, свакако ћу вас обавестити, али кад случај буде затворен", рекао је Стефановић новинарима у Палати Србија.

Упитан докле се стигло са истрази напада на Пашалића и истрази покушаја убиства привредника и бившег министра Милана Бека, Стефановић је навео да је обећао да неће говорити о томе, јер су претходни детаљи били искоришћени да се криминалцима открије шта полиција ради.

Давор Пашалић (55) тешко је у два наврата претучен у Новом Београду прошлог лета. Њега су недалеко од зграде у којој станује пресрела тројица младића и од њега затражили новац, а затим га врђала и тукла. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару