Читај ми!

Кафић, кладионица и школа на једном месту!

У кафићу у школској згради у бачком селу Маглић служи се алкохол, а мештани су ту донедавно могли да уплате тикет. Надлежни најављују да ће до краја недеље послати инспекторе.

Продужени викенд и за основце у Бачком Маглићу, а после више од 15 година нерадни дан и за кафић у школској згради.

Када се и ван села прочуло да у школу може да се сврати на пиће, а како кажу мештани, и да се уплати тикет у кладионици, власник је одлучио да се исели. Није желео да објасни зашто. Мештани претпостављају разлог.

Кафић ради од 1999. године, али ни нова школска управа у томе није видела проблем, иако би према Закону о играма на срећу, кладионица морала да буде удаљена бар 200 метара.

Иако се локал који је школа издавала полако празни, директорка није хтела пред камере.

Како је могуће да је, више од 15 година, у школској згради био кафић, а у последње време и кладионица, испитаће просветна инспекција.

По пријави, Министарство просвете о случају је обавестило Покрајински секретаријат за образовање који ће, до краја недеље, у Маглић послати инспекторе.

Заменик покрајинског секретара за образовање Александар Јовановић каже да треба погледати правну регулативу и да то што се неко иселио не ослобађа ту особу одговорности.

"То подразумева да ће се видети колико је ово трајало, да ли постоји сагласност, какав је то уговор", рекао је Јовановић.

Сагласност је требало да да Републичка дирекција за имовину, али тек пошто просветна инспекција провери делатност закупца.

Пошто у Општини Бачки Петровац инспектора и нема, лопта је опет у дворишту Покрајинског секретаријата за образовање.

"Ја у овом тренутку немам материјал. Ми морамо да видимо кад је ко обилазио и да ли је могуће да нико није приметио да постоји кафић", каже Јовановић.

Готово да нема школе у Србији која не издаје макар део свог простора, најчешће за књижару или пекару. Одговорност је на директору и школском одбору.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару