Отворени конкурси за војне школе

Конкурси за пријем ученика и кадета у војне школе отворени су од данас и трајаће до 31. марта 2015. године, саопштило је Министарство одбране Србије.

У Војну гимназију биће примљено 90 ученика, у Војну академију 99 кадета, док ће на Медицински факултет Војномедицинске академије бити примљено 25 кадета, преноси Танјуг.

Младићи и девојке који желе да конкуришу за упис у војне школе треба да поднесу пријаву у центрима Министарства одбране на територији сталног места боравка, а уз пријаву потребно је приложити неопходну документацију.

Најављујући конкурс за војне школе, ректор Универзитета одбране генерал-мајор Младен Вуруна истакао је да ће кадети који успешно заврше школовање у Војној академији и на Медицинском факултету ВМА бити распоређени у јединице Војске Србије, што значи да их чека сигуран посао.

Војна академија и Војна гимназија ће за време трајања конкурса сваке суботе организовати акцију "Отворена врата" када ће сви заинтересовани моћи да посете ове школе и непосредно се упознају са њиховим капацитетима и могућностима, а запослени ће им пружити све потребне информације у вези са конкурсом и условима живота и рада.

За време школовања ученицима и кадетима обезбеђени су бесплатан смештај и исхрана у интернатима Војне академије и Војне гимназије, као и целокупна наставна литература, капацитети Спортског центра, библиотеке, интернет центра.

По завршетку школовања, кадети стичу високо образовање и стручно звање које је прописано акредитованим студијским програмима, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Након успешно завршеног школовања у Војној академији и на Медицинском факултету ВМА кадети се примају у професионалну војну службу и производе у чин потпоручника одговарајућег рода - службе.

Конкурс је објављен у магазину "Одбрана" и на сајтовима Министарства одбране, Универзитета одбране, Војне академије, Војномедицинске академије и Војне гимназије где се може наћи више информација о условима конкурса и о потребној документацији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару