Читај ми!

Онлајн забава за привлачење туриста

На Дан државности 15. фебруара, домаћа скијалишта су забележила највећу посећеност до сада. Чак 13.000 скијаша уживало је на падинама Копаоника, Златибора и Старе планине. Много снега и кампања Националне туристичке организације "Забава је на врху", допринели су популаризацији домаћих скијалишта.

Конкурс Туристичке организације Србије "Планинска прича", изазвао је велико интересовање блогера који су радо поделили своје планинске утиске са пратиоцима на друштвеним мрежама.

Ауторе најбољих прича, њих десет, Туристичка организација Србије наградила је ски викендом на Златибору.

"Ја сам овом иницијативом била толико одушевљена да када сам видела позив, буквално сам упалила лаптоп и написала текст за 15 минута. Надам се да ће бити још оваквих конкурса које ће блогери oвако подржати", каже блогерка Маја Петровић.

Блогер и твитераш Дарко Видић истиче да има много пратилаца на блогу и Твитеру.

"Обожавам снег, планину, све што има везе са снегом. Имам доста пратилаца и на блогу и на Твитеру, тако да је то заиста једна сјајна промоција", објашњава Видић.

Сандра Влатковић из Туристичке организација Србије каже да је ово само прва активност онлајн типа.

"Ни у будућности нећемо заборавити онлајн заједницу која нам доноси све бољу промоцију и због тога смо јако срећни", каже Влатковићева.

На Златибору је, уз новогодишњи концерт Здравка Чолића, 2015. почела берићетно.

"У јануару месецу смо имали 22 одсто туриста више него јануара прошле године а тај тренд се наставља и у фебруару тако да ће ова сезона бити једна од најуспешнијих у последњих десет година", истиче директор Туристичке организације Златибора Арсен Ђурић.

У "Скијалиштима Србије" воде бригу и о онима који воле планину, али нису скијаши. Њима су понудили садржаје којима се не одолева.

"Боб на шинама је специфична атракција с обзиром на то да можете да се возите сами или у друштву, а санке иду брзином од 60 километара на сат. Ради и зими и лети и заиста је одлична забава", каже Ана Јовановић из "Скијалишта Србије".

Добар глас далеко се чује, а онај на друштвеним мрежама још даље – зато су блогери и твитераши добри партнери ТОС-у у промоцији домаћег туризма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару