Читај ми!

Руске железнице обновиле школу у Панчеву

Компанија "Руске железнице" обновила Основну школу "Васа Живковић" у Панчеву. Председник те компаније Владимир Јакуњин најавио обнову и других школа у Србији.

Владимир Јакуњин је обишао Основну школу "Васа Живковић" у Панчеву у којој је завршена обнова захваљујући финансијској помоћи компаније Руских железница "РЖД интернешнал", преноси Танјуг.

Јакуњин је школу обишао заједно са потпредседницом Владе Србије Зораном Михајловић и амбасадором Русије у Србији Александром Чепурином, а након пригодне свечаности изјавио да је та школа прва коју "Руске железнице" помажу у Србији.

Јакуњин је рекао и да је разговарао са председником Србије Томиславом Николићем и да је најавио да ће се та помоћ проширити.

"Током састанка понудио сам да направимо програм у који ћемо укључити три до пет школа које се налазе на траси извођења радова да би заједничким напорима могли да их реновирамо", рекао је Јакуњин.

Додао је да подршка школама није случајна за "Руске железнице" с обрзиром на то да у оквиру свог система имају око 40 школа које се налазе на удаљеним локацијама у Русији где живе само железничари и њихове породица, као и да имају и школе у градовима.

Председник "Руских железница" је подсетио да ће наредне године бити обележено 70 година од завршетка Другог светског рата у којем је Совјетски Савез одиграо одлучујућу улогу у победи над фашизмом и најавио да ће тим поводом највероватније бити реализован пројекат за подршку ветерана у Србији о чему ће се тек разговарати.

Компанија "РЖД Интернешнал" је у августу ове године одлучила да помогне основној школи "Васа Живковић" и за само неколико недеља реконструисане су просторије које због безбедности дуго нису коришћене.

Поново је отворен главни улаз у школу који није коришћен пуне три деценије, обновљена је и опремљена ђачка кухиња, решен проблем канализације, обезбеђена нова опрема за фискултурну салу, замењена столарија...

Директорка школе Александра Мрдак је истакла да деца сада уче у много бољим условима и да је веома срећна што су "Руске железнице" изабрале баш ту образовну установу да пруже помоћ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару