Читај ми!

Договор Гашића са радницима "Застава оружја"

Фабрика "Застава оружје" у наредној години може да оствари завидне резултате, јер има сву подршку ресорног Министарства одбране, рекао Братислав Гашић. У току провера пословања крагујевачке фабрике коју обавља Министарство финасија уз асистенцију полиције.

Министар одбране Братислав Гашић изјавио је у Крагујевцу да је нови директор "Застава оружја" Милојко Брзаковић изабран по законској процедури и да та фабрика у наредној години може да оствари завидне резултате, јер има сву подршку ресорног Министарства.

"Конкурс за новог директора расписан је пре два месеца јер је истекао мандат директору Радету Громовићу", рекао је министар и нагласио да је на данашњем састанку са представницима синдиката постигнут договор да Громовић остане у фабрици и обавља функцију извршног директора, преноси Танјуг.

Гашић је истакао да фабрика од пре два месеца редовно исплаћује порезе и доприносе, као и да ће држава учинити све да се конвертују дуговања фабрике из ранијег периода у износу од 12,5 милијарди динара, због којих је и највећи дужник у држави.

"У 2015. години план је да заједнички реализујемо социјални програм, како би се запослили млади људи јер фабрика има старији кадар", рекао је Гашић.

На питање новинара због чега су пореска и финансијска полиција у фабрици, Гашић је одговорио да су у претходна два месеца безбедносним службама стигле разне кривичне пријаве, као и, како је рекао, "разне шпекулације против директора које не воле".

Упитан када ће нови директор ступити на дужност, министар је одговорио да је на Надзорном одбору да спроведе своју одлуку.

Разрешени директор Громовић новинарима је изјавио да "је прихватио молбу министра да остане у фабрици".

"Највећи интерес фабрике, која постоји 161 годину, је да живи и у будуће", рекао је Громовић и додао да ће помоћи генералном директору.

Наглашавајући да фабрика има око 2.200 радника, као и бројне кооперанте, Громовић је рекао да радници не треба да брину јер фабрика има довољно уговора о извозу и да треба размишљати о инвестицијама, опреми и младим кадровима.

Председник синдикалне организације "Застава оружје" Драган Илић изјавио је новинарима да на састанку са министром нису добијени одговори због чега је неопходна промена менаџмента у овом тренутку.

"Министар је рекао да треба да дође до промена", рекао је Илић новинарима. Он је навео да је министар обећао пуну подршку у исплати зарада, инвестицијама и подмлађивању фабрике.

"О коначном ставу радника и да ли ћемо нешто предузети саопштићемо пошто обавестимо све раднике о резултатима састанка са министром", навео је Илић.

Састанку је присуствовао и новоименовани директор Милојко Брзаковић који је рекао да је 17 година радио у тој фабрици као конструктор пројектант и да је три године био директор дирекције производње после чега је именован за техничког директора ремонтног завода, где је остао до пензионисања.

Упитан о плановима предузећа, Брзаковић је рекао да ће радити на изналажењу нових уговора, опремању фабрике, новим кадровима и смањењу трошкова производње.

"Морамо схватити да се морамо мењати и заговорник сам промена које иду само на боље", рекао је Брзаковић и додао да му је циљ да побољша функционисање фабрике.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару