Рековац 12 дана без пијаће воде

Становници Рековца и суседног села Ломница већ 12 дана немају воду за пиће због здравствене неисправности воде из месног водовода и снабдевају се пијаћом водом из цистерни, изјавио је начелник Центра за хигијену и хуману екологију Завода за јавно здравље у Ћуприји Владан Влајковић.

У почетку су узрок неисправности били повећани нитрити, а касније смо утврдили да и "микроболошка исправност воде одудара од павилника о исправности вода Републике Србије", казао је Влајковић за Танјуг.

"Вода из водовода се контролише сваки дан, по неколико пута, и данас је наш лаборант тамо на терену. Искључени су неки бунари који су били сумњиви и ми очекујемо да се ситуација са водом ускоро нормализује", рекао је Влајковић.

Решење о забрани воде за пиће и припрему хране из водовода у Рековцу "због здравствене неисправности" на снази је од 9. децембра. Донео га је санитарни инспектор Министарства здравља Драган Тврдишић.

Председник општине Рековац Предраг Ђорђевић изјавио је да су општина и Штаб за ванредне ситуације реаговали хитно и поставили у граду девет покретних цистерни са водом за пиће и једна у Ломници.

Снабдевање водом грађана је уредно, казао је Ђорђевић. Цистерне су постављене код Дома ученика, Дечијег вртића, Основне школе "Светозар Марковић", Дома здравља, Дома културте, Електродистрибуције, код Аутобуске станице, у Спасићкој махали, додао је Ђорђевић.

Вода се допрема из водовода у Јагодини. Предузимамо све могуће мере како би се вода из градског водовода што пре довела у исправно стање, истакао је Ђорђевић.

Месни водовод у Рековцу стар је око 30 година и у марту и априлу ове године вода из њега је била забрањена 23 дана због физичко - хемијске неисправности (повећан садржај нитрита).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару