Читај ми!

Директор РФЗО поднео оставку

Директор Републичког фонда за здравствено осигурање Момчило Бабић поднео је неопозиву оставку на то место, саопштио је РФЗО. За вршиоца дужности директора предложена је др Верица Лазић, која је до сада обављала послове директора Сектора за контролу.

Министарство здравља саопштило је да је Управни одбор РФЗО усвојио неопозиву оставку досадашњег директора Момчила Бабића и о томе је обавестио ресорно министарство, а за вршиоца дужности директора предложена је др Верица Лазић, која је до сада обављала послове директора Сектора за контролу.

О њеном избору сутра ће се изјаснити чланови управног одбора РФЗО, додаје се у саопштењу.

У министарству се захваљују проф. др Момчилу Бабићу на сарадњи и успешно спроведеним плановима и програмима, који су заједнички реализовани у протеклом периоду.

Директор Републичког фонда за здравствено осигурање Момчило Бабић поднео је данас неопозиву оставку на то место, саопштио је раније РФЗО.

После вести о оставци, Бабић је за новинаре недоступан, као и служба за односе са јавношћу у тој установи.

Бабић је био директор РФЗО од фебруара 2013, када је Влада Србије дала сагласност за његово именовање на то место.

Претходни директор РФЗО Александар Вуксановић поднео је оставку у децембру 2012. године.

Последње појављивање Бабића у медијима било је поводом најаве да ће лекови од почетка године појефтинити, према новом Правилнику о лековима који тада ступа на снагу.

У ранијим изјавама, директор РФЗО је изражавао незадовољство због одлуке Владе Србије да се од 1. августа доприноси за здравствено осигурање смање за два одсто – са 12,3 одсто на 10,3 одсто, због чега се прилив новца у каси РФЗО смањује за око 36 милијарди динара на годишњем нивоу (уместо 236 биће 200 милијарди).

Бабић је тада упозорио Владу да би, уколико не помогне, то могло да изазове озбиљне проблеме.

У Предлогу закона о изменама и допунама Закона о буџету за 2014. годину, који је објављен на сајту Скупштине Србије, РФЗО ће ребалансом буџета бити повећани трансфери на 14 милијарди динара, док је за ову намену првобитно било предвиђено око 670 милиона динара.

Једна од последњих вести о раду РФЗО односила се и на смањење броја чланова Управног одбора, са 21 на седам чланова, и Надзорног одбора са седам на пет чланова, према изменама Закона о здравственом осигурању, о којима је прошлог месеца одлучила Скупштина Србије.

Бабић је раније обављао више значајних функција у здравству – био је директор Клиничко-болничког центра "Бежанијска коса", градски секретар за здравство и директор Сектора за развој у Клиничком центру Србије.

Редовни је професор на Медицинском факултету Универзитета у Београду, на чијем сајту је наведено да се усавршавао у САД, Великој Британији, Немачкој, Русији и то, пре свега, у области менаџмента болничког система и ризикофактора здравља становништва.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару