Читај ми!

Следеће недеље разговори о Жежељевом мосту?

Зорана Михајловић изјавила је да ће, ако то буде потребно, идуће недеље доћи у Нови Сад да са представницима Покрајине разговара о извршавању њихових обавеза на изградњи Жежељевог моста.

Потпредседница Владе Србије министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић је рекла да се боји "да се покрајинска влада политички препуцава преко леђа грађана Србије".

"Мислим да то није циљ нити је решење, него је ваљда у интересу свих да изградимо Жежељев мост", рекла је она новинарима после свечаног отварања Самсунгове лабораторије знања на Факултету техничких наука, преноси Танјуг.

Михајловићева је истакла да су Влада Србије и ресорно министарство претходних месеци учинили све да што пре буде настављена изградња тог моста на Дунаву.

У том погледу "нема пребацивања лоптице са стране републике на покрајину. Врло су јасни послови и свако треба само да ради свој посао", нагласила је Михајловићева и додала да је републичка Влада у том случају стала иза свих рокова па чак и оних који се пробијају.

"Ја нећу престати да инсистирам на томе да покрајинска влада и покрајински Фонд за капитална улагања (ФКУ) ураде оно што је њихов посао када је реч о наставку изградње моста", нагласила је Михајловићева.

Поводом раније датог саопштења из тог покрајинског фонда о томе да тој институцији није достављена потребна и прецизна документација како би наставила плаћања за радове на мосту, Михајловићева је рекла да је из Републике достављена сва потребна документација и упитала: "Шта очекујете када се неко политички препуцава, него да вам каже тако нешто".

Михајловићева је објаснила да је потребна документација за мост достављена више пута и прецизирала да су сви релевантни органи потписали и трошкове и све друго што је потребно да буде урађено.

Покрајински ФКУ мора да уради свој посао као што то морају да чине сви данас у Србији, рекла је потпредседница Владе, напомињући да је ресорно министарство урадило све што је било потребно.

"Покушаћемо сваки дан да разговарамо са Фондом да уради све што је неопходно јер послови на градњи Жежељевог моста могу да се обављају и по зими", истакла је она и додала да, уколико се постигне договор са предствницима покрајине, наставак радова на Жежељевом мосту може да крене у наредних неколико дана.

Напомињући да у овом тренутку не може да говори о року завршетка изградње тог моста, она је нагласила да ће, како би што више било скраћено кашњење у изградњи, идуће недеље, ако треба, поново доћи у Нови Сад и са представницима Покрајине лично разговарати о извршавању њихових обавеза.

Михајловићева је подсетила да се у изградњи тог моста касни три месеца у односу на оно што је предвидела Влада Србије и на питање новинара, да ли очекује договор са Покрајином тим поводом, додала да не верује у то да неко може себи да дозволи да се препуцава са Владом Србије, јер то, како је нагласила, није у интересу грађана него је општи интерес да тај мост буде коначно изграђен.

"Биће завршени сви приоритети"

Зорана Михајловић тврди да ће, упркос смањеним буџетима, сви приоритетни послови у санацији последица мајских поплава бити завршени без икаквих кашњења и одлагања.

Михајловићева рекла је да су "ова влада, односно ресорно министарство, одредили приоритете који се тичу обнове путне и железничке инфраструктуре".

"Ту неће бити никаквих кашњења нити одлагања", рекла је Михајловићева новинарима.

Напомињући да претходних година нису прављени приоритети приликом планирања буџета, Михајловићева је истакла да ће оно што није приоритетно морати да сачека 2016. годину да буде урађено.

"Изаћи ћемо на крај и завршићемо све што је потребно и што је најважније", нагласила је Зорана Михајловић.

Додала је да је у условима економске кризе, као и имајући у виду да смо ове године имали катастрофалне поплаве, то знатно утицало на друштвени бруто производ.

Отварајући лабораторију знања на ФТН, коју чине две учионице са најсавременијом Самсунговом компјутерском опремом, Михајловићева је нагласила да је таква инвестиција један од најбољих начина да се млади стручњаци задрже у Србији.

"Влада Србије бори се и очекује да млади људи остану у нашој земљи, а ово је прави начин да их задржимо," нагласила је министарка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару